Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Díky charitní ošetřovatelské službě mohou být nemocní v pohodlí svého domova

Za paní Jaroslavou z Jihlavy dojíždí zdravotní sestry domácí zdravotní péče Oblastní charity Jihlava třikrát týdně již druhým rokem. Díky jejich péči může i přes své zdravotní problémy zůstat v domácím prostředí. Ošetřovatelskou službu poskytuje Charita v Jihlavě a okolí již přes dvacet let.

„Bydlím v tomhle bytě přes 30 let a jsem ráda doma,“ říká paní Jaroslava, devadesátiletá důchodkyně z Jihlavy. „Přes víkend si i sama uvařím, dojdu si na pedikúru. Jen svou bolavou nohu jsem si nedokázala sama ošetřovat, a tak mi paní doktorka doporučila charitní domácí péči. Druhý den po objednání sestřičky přišly a od té doby se o mě ochotně starají,“ uvedla dále vděčná paní Jaroslava.

Posláním Charitní ošetřovatelské služby v Jihlavě je umožnit dlouhodobě nemocným a starým lidem důstojný život ve svém domově, se svojí rodinou a blízkými. Domácí péči indikuje ošetřující lékař a je hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Péči poskytují kvalifikované zdravotní sestry ve spolupráci s ošetřujícím lékařem, lékaři specialisty a rodinou. 

„U našich pacientů poskytujeme odborné úkony jako v nemocnici –  aplikace inzulínů a injekcí, aplikace infuzí včetně parenterální výživy a aplikace do portů, odběry krve, ošetření stomií a permanentních katetrů, převazy a ošetření ran, provádění asistované peritoneální dialýzy, měření a kontrola fyziologických funkcí, ošetřovatelskou rehabilitace a další,“ popisuje službu Kateřina Adamová, zdravotní sestra, která navštěvuje paní Jaroslavu.

„Jsem nejvíce zvyklá tady na paní Adamovou, to je taková moje dvorní ošetřovatelka,“ usmívá se spokojeně paní Jaroslava. „Jsem strašně spokojená, moc všem sestřičkám děkuju a jsem moc vděčná, jsou všechny šikovné,“ vzkázala ještě závěrem spokojená pacientka ošetřovatelské služby.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, zdravotní sestra, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky charitní ošetřovatelské službě mohou být nemocní v pohodlí svého domova | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.