Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihlava očekává přílet čarodějnic, rejdit budou na náměstí

Tradiční pálení čarodějnic se dnes večer bude konat téměř po celé Vysočině. Kromě pálení vater jsou na některých místech připravené také doprovodné programy.

Tak třeba slet čarodějnic, čarodějů, pálení čarodějnic je připraven již v půl čtvrté na jihlavském Masarykově náměstí. Začíná se pohádkou Bajaja, následovat budou různé soutěže, písničky a show pro děti. V 18 hodin přijde na řadu vyhodnocení nejlepší masky přítomných čarodějů a po další pohádce, tentokrát Kdo z koho, se všichni přítomní vydají na lampionový průvod. Program bude pokračovat koncertem a ohňovou show. 

Velká čarodějnická show se bude konat také ve Žďáře nad Sázavou. Také tady je připraveno plno her a soutěží, vše začíná v půl šesté. Kulturní program završí vyhlášení Miss Čarodějnice. Kolem osmé hodiny se zapálí vatra a o hodinu později se můžete těšit na ohňostroj.

V Třebíči je čarodějnické odpoledne již téměř v plném proudu. Pořádá ho tam dům dětí a mládeže ve spolupráci s Klubem rodičů a přátel. Pokud se tam chystáte, nezapomeňte doma buřty.

Tradiční pochod čarodějnic nemůže chybět v Náměšti nad Oslavou. Na návštěvníky čeká zábavný soutěžní program u sokolovny, táborák a občerstvení. Čarodějnice se sejdou už v pět hodin na Masarykově náměstí a poté následuje hromadný průlet městem, který zakončí slavnostním meetingem u sokolovny. Tanec, poslech dobré hudby a zpěv bude součásti večera jako každý rok a kdo si přinese špekáček, může si jej opéct u tradičního táboráku. Opět bude k dispozici čarodějnický fotoateliér, kde si budete moci nechat vyrobit fotku na počkání. 

 

 

Štítky čarodějnice, Jihlava, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava očekává přílet čarodějnic, rejdit budou na náměstí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.