Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival rekordů v Pelhřimově ocení šampiony v kolové, bratry Pospíšilovy

Dvacetinásobní mistři světa v kolové bratři Jan a Jindřich Pospíšilové budou na letošního festivalu Pelhřimov - město rekordů uvedeni do rekordmanské Síně slávy. Šestadvacátý ročník festivalu se uskuteční 10. a 11. června. Kromě rekordů nabídne tradičně bohatý doprovodný program. Novinářům to dnes řekl Miroslav Marek, prezident agentury Dobrý den, která festival pořádá.

Ocenění Světové unikáty z České knihy rekordů převezmou organizátoři fotbalové Hanspaulské ligy. „Hraje ji 12 tisíc hráčů, je to největší oblastní sportovní svaz v ČR,“ řekl Marek. Oceněni budou také autoři nejpočetnější kolekce velkoformátových puzzlí Slovanské epopeje Alfonse Muchy, složené ze 163 846 dílků.

Titul Rekordman roku letos mimo jiné získá šéfredaktor časopisu Lidé&hory Daniel Polman, jenž úspěšně zvládl projekt Praha - Sněžka ... okolo Česka.  Zdolal při něm trasu spojující nejvyšší vrcholy všech krajů ČR, a to na kole či pěšky. Dokázal to za necelých 98 hodin, spal při tom pouhých osm hodin a překonal 24 300 výškových metrů. Cenu získá rovněž Klinické centrum ISCARE I.V.F., které zorganizovalo nejpočetnější setkání 1348 „dětí ze zkumavky“.

Návštěvníci uvidí na festivalu pět desítek rekordmanů, kteří už figurují v České knize rekordů, nebo tam svými výkony směřují. Přijede i šestaosmdesátiletá Jarmila Bursová, která ušila 1000 šatiček pro panenky a bude je na festivalu rozdávat dětem. Podrobný program zájemci najdou na webu.

Ještě víc než loni se festival podle organizátorů zaměří na rodiny s dětmi.  Děti si budou moct vyzkoušet na několika stanovištích na náměstí stavebnice a další exponáty z festivalu Hračkobraní v Kamenici nad Lipou nebo se zúčastnit dílny jojování. Mohou si také prohlédnout sportovní auto Kaipan, které postavili pelhřimovští studenti. Mimo jiných kapel vystoupí zpěvák Václav Neckář. Dvoudenní festival zakončí stejně jako loni lampionový průvod a ohňostroj u rybníka Stráž.

Autoři | Foto www.nejvetsiudalost.cz

Štítky festival, rekord, Pelhřimov, Česko, Alfons Mucha, Hanspaulská liga, Daniel Polman, Česká kniha, Slovanská epopej, Václav Neckář, Jarmila Bursová, Hračkobraní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival rekordů v Pelhřimově ocení šampiony v kolové, bratry Pospíšilovy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.