Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zítra se v Jihlavě bude pomáhat nevidomým. Premiérově se poběží Noční běh pro Světlušku

Jihlava zítra zažije Noční běh pro Světlušku. Začátek charitativní akce je naplánován na 18. hodinu, poběží se v areálu letního kina. Výtěžek běhu poputuje na nevidomé pacienty v celé České republice.

Účastníci nočního běhu si mohou zvolit dvě délky trasy, kterou poběží. Na výběr jsou tři kilometry nebo pět kilometrů. Obě dvě trasy povedou přes zoologickou zahradu, která se zítra speciálně otevře i ve večerních hodinách. Start i cíl běhu bude u pódia letního kina. Běh slíbil odstartovat horolezec a rodák z Vysočiny Radek Jaroš.

Běh pro Světlušku je určen úplně pro každého. A ani se nemusí běžet. Návštěvníci mohou trasu klidně projít. Nebude zde ani žádná časomíra.

Zítřejší večerní běh podpoří svou přítomností i několik známých osobností, třeba herci jihlavského Horáckého divadla Lenka Schreiberová nebo Ondřej Šípek. Dále lze jmenovat Petra Píšu a jeho Zatrestband, ti se postarají o doprovodný program. Večerem bude provázet moderátor Robin Šalamon.

Začátek je naplánován na 18. hodinu, kdy začne doprovodný program. Samotný běh bude odstartován po setmění. Po celou dobu běhu bude na trasách vypnuté veřejné osvětlení.

Běh pro Světlušku se uskuteční i v Praze a Brně. Zájemci o běh se mohou registrovat na www.behprosvetlusku.cz anebo před samotným během přímo na místě.

Každý účastník zaplatí vstupné a dostane čelovku a drobné dárky od sponzorů. V cíli ještě pak i občerstvení.

Pořadatelem akce v Jihlavě je Rodinný park Robinson, spolupořadatelem je město Jihlava.

Foto www.behprosvetlusku.cz

Štítky Jihlava, Česko, Radek Jaroš, Petr Píša, Kraj Vysočina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se v Jihlavě bude pomáhat nevidomým. Premiérově se poběží Noční běh pro Světlušku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.