Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Flotila sportovních aut od studentů z Vysočiny vyrazí cestu do slovenské Nitry

Už zítra vyjede flotila sportovních aut z dílen žáků středních technických škol Kraje Vysočina na svou první zahraniční misi. Svou cestu odstartují u sídla Kraje Vysočina v 11 hodin a vyjedou směr Brno a pak budou pokračovat do slovenské Nitry.

Na zahraniční cestu se vydá sedm automobilů a budou prezentovat aktivity Kraje Vysočina v technickém vzdělávání. „Nitranský samosprávný kraj v současné době řeší nedostatek studentů na technických školách. Kraj Vysočina díky své prezentační aktivitě poukáže i za hranicemi svého regionu na možnosti, které tyto obory poskytují,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Kraj Vysočina  a  jeho čtrnáct středních škol včetně těch technických bude v rámci partnerských aktivit aktivními účastníky největšího veletrhu vzdělávání na Slovensku s názvem Mladý tvorca Nitra.  „Školy využívají této příležitosti k podpoře svých partnerských organizací za hranicemi regionu,“ říká Jana Fialová. Ta také jménem hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka v závěru veletrhu předá jeho dvě ceny školám s nejlépe hodnoceným řemeslným nebo technickým výrobkem.

ČTĚTE TAKÉ: Středoškoláci na Vysočině postavili sedm automobilů Kaipan, vystaveny jsou v City Parku

Na cestu se vydají také auta značky Kaipan, nepojedou však po dálnici a je počítáno s několika nejen zdravotními zastávkami. Automobily budou muset zvládnout trasu dlouhou zhruba 330 kilometrů. V případě hezkého počasí půjde o nejdelší cestu od jejich smontování. Součástí kolony budou také doprovodná vozidla. „Jejich využití nepředpokládáme, ale udělali jsme vše pro bezpečnost této cesty,“ uzavřel náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Libor Joukl. 

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Nitra, Brno, Jana Fialová, Kaipan, Jiří Běhounek, Slovensko, City Park, sportovní automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Flotila sportovních aut od studentů z Vysočiny vyrazí cestu do slovenské Nitry | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.