Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Třešti se nové koupaliště otevře veřejnosti na konci června

V Třešti by 30. června mělo být otevřeno nové letní koupaliště pro veřejnost. Rekreační areál vzniká na 1,5 hektaru nevyužívaných pozemků v lokalitě na Malvínách. V těchto dnech tam dělníci mimo jiné pracují na izolaci a dalších úpravách nově vyhloubené vodní plochy, která bude mít podobu přírodního biotopu.

Termín otevření koupaliště je zatím předběžný. „Pokud se nestane něco nepředvídaného, tak 30. června by se mělo otevírat,“ uvedl starosta. Nejtěžší práce mohli dělníci udělat v zimě. Teď by potřebovali, aby jim počasí přálo i nadále. „Aby nepršelo a daly se udělat terénní úpravy,“ dodal starosta Třeště Vladislav Hynk (KDU-ČSL). Tráva by měla být na odpočinkových plochách naseta do konce měsíce.

Z Třeště se zhruba 5 800 obyvateli se lidé v létě zatím většinou jezdili koupat do zatopeného lomu u sousedního Čenkova. Koupaliště vzniká ve městě na ploše, kde dřív byly ruiny průmyslových objektů a navážky suti. Fungovat bude jako přírodní biotop, to znamená, že se do vody nebudou sypat chemikálie, čištěna bude pouze protékáním částí s pískem a rostlinami. Podobný biotop na Vysočině je ve westernovém městečku Šiklův mlýn. 

Nová vodní plocha v Třešti bude zabírat skoro 3500 metrů čtverečních. Kromě plavecké části s hloubkou až 2,6 metru bude obsahovat mělčí plochu pro neplavce a brouzdaliště pro děti. Celkem areál pojme až 600 lidí. Stavbu provádějí firmy VHST Pelhřimov a HB Golf, její náklady činí 20,5 milionu korun. V pondělí budou zastupitelé města ještě jednat o tom, zda přidají další statisíce na pořízení devět metrů dlouhé vodní skluzavky. Její pořízení bylo původně až ve výhledovém plánu.

Foto www.dobrany.cz | Zdroj ČTK

Štítky Třešť, koupaliště, biotop, KDU-ČSL, Šikland, Čenkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třešti se nové koupaliště otevře veřejnosti na konci června | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.