Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Společnost

Na Vysočině startují samosběry jahod, ceny za kilo se liší. Na jakých místech jsou nejlevnější?

Červen je spojován s tím, že dozrávají jahody. Ten, kdo nemá zahradu s domácími jahodami, může toto voňavé ovoce pořídit v obchodě nebo na tržnici. Další možností jsou oblíbené samosběry. Ty se konají na několika místech i u nás na Vysočině.

Jihlavská zoo hlásí velký chovatelský úspěch, vůbec poprvé se zde narodila dvě selata vzácných pekariů

Jihlavská zoo slaví velký chovatelský úspěch, historicky poprvé se podařil odchov pekariho Wagnerova. Vzácnému kopytníkovi se minulý týden narodila dvě mláďata. Ta se mají čile k světu, přesto vedení zoo prosí o klid a ticho v okolí jejich expozice.

Česká pošta příští víkend uzavře své pobočky. Omezení se týká také Jihlavy

Klienti České pošty musí počítat s tím, že pobočky, které fungují i o víkendu, budou od pátku 17. června od 19:00 do pondělí 20. června do 7:00 uzavřené. Důvodem je provozní údržba datových center.

Vosy a sršni bývají nezvanými návštěvníky našich obydlí. Hasiči radí, jak se hnízda bezpečně zbavit

S vosami a sršni se setkal snad každý z nás, mnoho lidí z nich má strach. Tento černožlutý hmyz si rád staví hnízda u našich příbytků, hasiči proto radí, jak bezpečně zlikvidovat jejich hnízdo, aniž by byli ohroženi obyvatelé domu i hmyzí...

Kdyby to šlo, dám vám deset hlasů. Expremiér Babiš s obytňákem zavítal i na Vysočinu, podávaly se koláče

Bývalý premiér Andrej Babiš dorazil se svým obytným vozem i na Vysočinu. Svůj středeční program začal v Počátkách, své příznivce pak pozdravil v Batelově, aby krátce po poledni navštívil i krajské město. Setkání tentokrát probíhala klidně, žádné...

Nejoblíbenější restaurací na Vysočině je podle recenzí na Google maps Měšťanský pivovar Polná

Nejlépe hodnocenou restaurací na Vysočině je podle uživatelských recenzí na Mapách Měšťanský pivovar Polná. Majitelé podniku, manželé Pártlovi, za to v úterý od Googlu převzali ocenění Křišťálový špendlík. Deset cen podnikům z oboru gastronomie,...

Na kus řeči nebo s nástrojem a lidovkou. Pacienty jihlavské nemocnice opět potěšili dobrovolníci

I čas strávený v nemocnici může být příjemný. O tom se přesvědčili pacienti Nemocnice Jihlava, které navštívila sedmička dobrovolníků z krajského úřadu v Jihlavě. Ta pacienty vyvezla na čerstvý vzduch a vytvořila jim příjemné odpoledne i s hudbou.

FOTO: Čtrnáct policistů včetně dvou žen dnes soutěžilo v Jihlavě. Ukázali se na křižovatce i na polygonu

Jihlava dnes dopoledne i přes nepříznivé počasí hostila krajské kolo soutěže Regulovčík 2022. Dva nejlepší dopravní policisté postupují do celostátního kola.

Stavba cyklostezky z Mlýnské na Helenínskou ulici bude možná dokončena už letos. Koryto řeky je zúženo jen dočasně

Již několik měsíců úspěšně probíhají práce na propojení již existujících cyklostezek mezi Mlýnskou a Helenínskou ulicí. Pokud se nevyskytnou větší problémy, mohla by být cyklostezka dostavěna už letos.

Základy Madety položili před 120 lety pánové Šťastný a Nádherný

Hotel Nový v Táboře, dnes Grand, navštívila řada významných osobností, roku 1932 třeba starosta Chicaga Antonín Čermák. O třicet let dříve se tu scházeli Alfons Šťastný z Padařova, propagátor agrárního hnutí, a baron JUDr. Ervín Nádherný,...

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.