Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost

Houslový virtuos Pavel Šporcl startuje podzimní turné Pocta mistrům II, věnované Janu Kubelíkovi

Spojuje je mnohé: Ohromný talent jako dárek od Pána Boha, pracovitost a odpovědnost, preciznost v přípravě, osobní charisma a uhrančivost na pódiu. Smysl pro legraci a schopnost zaujmout. Radost je poslouchat a radost je vidět. Dvě zářivé hvězdy...

Facebook zaplavily fotky hub. Z kotrče děláme výbornou polévku na způsob dršťkové, říká houbařka z Jihlavska

Ne nadarmo se říká, že jsme národ houbařů. Vždyť řada z nás má ráda procházky v lese, ať už jen tak, na borůvky nebo s košíkem na houby. V naší zemi vyráží na houby dokonce až 70 procent Čechů. Houbaření je populární i na Vysočině, v jejíž lesích...

Zpoždění vlaku či nefunkční Wi-Fi: Nároky na odškodnění mají specifická pravidla

Nejen za zpoždění spoje ale třeba i za nefungující Wi-Fi připojení či klimatizaci mají pasažéři železniční dopravy za určitých podmínek nárok na odškodnění. Přiznání kompenzace ale není automatické a cestující si musí pohlídat několik náležitostí.

Zastropování cen energií nemocnice na Vysočině vítají, nemají totiž kde šetřit. I tak ale zaplatí dvojnásobek

Ve stanovení maximálních cen energie vidí oslovené nemocnice na Vysočině přínos. Náklady na energie budou ale i tak v příštím roce ve srovnání s letoškem asi dvojnásobné, prostor pro úspory v nemocnicích příliš není.

Lávka v Heleníně je v rukách nové stavební firmy. Průchozí by měla být ještě v tomto roce

Lávku v Heleníně, která měla být opravená na začátku léta, si v pondělí 12. září od města převzala již druhá stavební firma. S původním dodavatelem stavby byly problémy, proto s ním město po dohodě ukončilo smlouvu. 

Vláda určila maximální ceny pro elektřinu a plyn

Vláda na svém včerejším jednání stanovila maximální ceny elektřiny a plynu. Maloodběratelé, tedy domácnosti a živnostníci zaplatí za silovou elektřinu maximálně šest korun včetně DPH za jednu kilowatthodinu (kWh), plyn bude stát maximálně tři...

Barevný hasič místo šedivé posprejované zdi. Zastávku MHD na Bedřichově nově zdobí umělecké dílo

Mnohem hezčí pohled se už několik dní nabízí na trafostanici v Sokolovské ulici. Ze šedivé posprejované budovy na zastávce MHD se díky umu Filipa Klučiarovského stala atraktivní pocta hasičům, jejichž stanice leží kousek odtud.

Předpověď na týden. Teploty do středy budou příjemné, pak se citelně ochladí a bude pršet

Tento týden bude, co se počasí týče, jako na houpačce. Denní teploty se budou do středy pohybovat v příjemných hodnotách. Pak se začne citelně ochlazovat, nejchladněji by mělo být o víkendu.

Radnice okresních měst mají 67 služebních aut. Jihlava chce na vozidlech šetřit

Radnice okresních měst na Vysočině mají 67 služebních aut, provoz každého z nich ročně stojí desítky tisíc korun. Alternativní pohon mají jen čtyři auta. S růstem cen pohonných hmot některé radnice upravily pravidla používání aut, většinou se ale...

Nejtragičtější nehoda svého druhu u nás: Před padesáti lety se u Třebíče zřítil vrtulník, nepřežilo deset osob

Nejtragičtější havárií vrtulníku na území Československa i dnešní České republiky je zřícení stroje Mil Mi-4, při kterém 12. září 1972 nedaleko Rudíkova u Třebíče zahynulo všech deset lidí na jeho palubě.

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.