Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zastupitelé Jihlavy dnes neschválili navržený program. Jednání s lidovci pokračují, řekla primátorka

Již po sedmé dnes zasedlo jihlavské zastupitelstvo, tentokrát už od 10 hodin. Hned na začátku zastupitelé neschválili navržený program jednání, na jeho zkrácené podobě se koalice dohodla s opozicí nakonec až po hodinové přestávce. Navržený program neprošel o jediný hlas, což mohlo být i kvůli nepřítomnosti zastupitele Marka Hovorky (Fórum Jihlava).

Vypadly i body týkající se řešení situace na radnici po červnové rezignaci náměstka Jaromíra Kaliny (KDU-ČSL). Primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava) pak novinářům řekla, že jednání s lidovci o jejich návratu do koalice pokračují.

Dosavadní koalice Fóra Jihlava, ODS, Žijeme Jihlavou! a KDU-ČSL měla původně v zastupitelstvu s 37 místy 20 hlasů, zůstalo jich podle primátorky 18. Lidovci mají v zastupitelstvu tři zástupce. Posledním je nestraník architekt Martin Laštovička, který od koaliční smlouvy neodstoupil.

Další zasedání zastupitelstva by se podle webu města mělo konat 4. listopadu.

„My dál vyjednáváme s lidovci, s nikým jiným nevyjednáváme," řekla primátorka Karolína Koubová. Jak se vyjádřila, městská rada funguje.


Koalice v Jihlavě, která ztratila většinu, jedná o návratu KDU. Jasno by mohlo být v polovině září

Křehká koalice v Jihlavě, která odchodem druhého z lidovců nedávno ztratila většinu v zastupitelstvu, jedná o návratu KDU-ČSL. Situace na jihlavské radnici by se mohla vyjasnit v polovině září, uvedla dnes primátorka Karolína Koubová (Fórum...

 

Bývalý náměstek Jaromír Kalina ČTK řekl, že vyjednávací tým lidovců čeká na písemnou odpověď od zbývajících členů koalice na své poslední vyjádření. „Vzhledem k tomu, že tohle nenastalo, dál nepokračujeme," řekl Jaromír Kalina, který v červnu rezignoval na svou funkci náměstka primátorky. Další vyjednávání o koalici za určitých podmínek nevyloučil.

Karolína Koubová ještě sdělila, že úvodní body původního programu, který se dnes neschválil, budou projednané samostatně formou veřejného semináře. 

Zdroj Zastupitelsvo města Jihlavy + ČTK

Štítky ČR, správa, Jihlava, AUDIO, koalice, KDU-ČSL, Marek Hovorka, Jaromír Kalina, Karolína Koubová, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Jihlavy dnes neschválili navržený program. Jednání s lidovci pokračují, řekla primátorka | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.