Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Jihlavě se dnes otevřelo centrum sociálních služeb. Nabízí také azylové byty

Dnes po obědě se v Jihlavě slavnostně otevřeno zcela nové centrum sociálních služeb na ulici Žižkova 108. Ve zrekonstruovaném domě najde zázemí celkem pět služeb. Konkrétně pro děti Klubíčko, pro děti a mládež Erko, pracoviště zde má i služba SOVY a dále pak takzvaná následé péče, která umožní „doléčení“ lidem se závislostí. Jsou zde i azylové byty pro rodiny s dětmi.

Projekt zatím stál 50 milionů korun, původní rozpočet byl poněkud skromnější. Nakonec se však podařila zrekonstruovat celá budova, včetně půdy. „Projekt dotuje evropský program IROP, přispěly i město a kraj. Charita na něj také použila peníze ušetřené z Tříkrálové sbírky,“ řekla při slavnostním otevření ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová.

Jak již bylo zmíněno, uskutečnění dlouho chystaného projektu ztížilo zdražování stavebních prací. „Náklady vzrostly zhruba o 20 procent," uvedla Fexová. Původně charita počítala s rozpočtem 45 milionů korun. Dnes je přes škrty vyšší a výdaje s vybavením ještě neskončily.

Otevření Centra sociálních služeb Žižkova

Pondělí, 23. září 2019, 18:25

Otevření Centra sociálních služeb Žižkova
Otevření Centra sociálních služeb Žižkova

Čtyřpatrový dům zároveň poskytuje důstojné zázemí pracovníkům, kteří se věnují lidem ohroženým sociálním vyloučením i rodinám s malými dětmi. V podkroví je sedm malých bytů pro lidi, kteří se doléčují ze závislostí.

Ve třetím patře vzniklo šest azylových bytů provozovaných Střediskem křesťanské pomoci - Naděje pro život. Byty slouží jako přechodná výpomoc obětem rodinného násilí nebo například rodičům s dětmi, kteří mají problémy s bydlením.


REPORTÁŽ: Na hodinu v Noclehárně Havaj: Večeře od Josefa, sušička prádla i problémy s alkoholem

Od začátku prosince, tedy už třetí měsíc, funguje v Jihlavě pro lidi bez domova noclehárna s, pro někoho idylickým, názvem Havaj. Sídlí v místě bývalé vazárny nedaleko ústředního hřbitova. Na plotě visí cedule s názvem, provozní dobou a cenou za...

 

„Díky spolupráci s charitou se počet lůžek již fungujícího azylového domu v Jihlavě zvýšil na 43,“ pochvaluje si ředitel střediska David Chlupáček. Byty jsou podle něj většinou obsazené a lidé musejí čekat.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky centrum sociálních služeb, Žižkova, pomoc, rekonstrukce, otevření, Jihlava, projekt, Žižkov, Škoda 110 R, charita, sociální služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Jihlavě se dnes otevřelo centrum sociálních služeb. Nabízí také azylové byty | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.