Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Náměstek Jihlavy Jaromír Kalina na radnici končí. Kvůli změně právníků podal rezignaci

Lidovecký náměstek Jihlavy Jaromír Kalina podal ve čtvrtek rezignaci kvůli změně právních kanceláří v letitém sporu o vydání městského vodohospodářského majetku od svazku obcí, z něhož Jihlava vystoupila. Novinářům to dnes řekla primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava). Uvedla, že z jejího pohledu není důvod ke koaliční krizi, koaliční smlouva se podle ní plní. Jihlavskou radnici vede od loňského podzimu Fórum Jihlava s ODS, Žijeme Jihlavou! a lidovci.

„Z mého pohledu není důvod, aby pan Kalina odstupoval. Pokud to udělal, tak je to jeho rozhodnutí," uvedla Karolína Koubová. Doplnila, že Kalina podal rezignaci k 30. červnu. Primátorka by měla v neděli jednat s lidovci o jeho případné náhradě.

Lidovci mají v devítičlenné městské radě jednoho zástupce, a to náměstka Kalinu, který se staral i o spor se svazkem obcí o vodohospodářskou infrastrukturu. Jeho reakci se zatím získat nepodařilo. Místní organizace lidovců by o situaci měla zřejmě jednat v neděli, potvrdil Martin Laštovička, který je ve vedení Jihlavy za lidovce jako uvolněný člen zastupitelstva. O změně právních kanceláří rozhodla městská rada ve čtvrtek. Podle Laštovičky měly koaliční strany návrh k dispozici den předem, až na lidovce.

Loňské komunální volby v Jihlavě vyhrálo hnutí ANO, ale skončilo v opozici. V zastupitelstvu má deset zástupců, druhé Fórum sedm míst a ODS šest. Koalice Žijeme Jihlavou! složená z TOP 09, Zelených a Pirátů obsadila čtyři pozice. KDU-ČSL má tři zastupitele, stejně jako KSČM. Po dvou mandátech získali v posledních komunálních volbách sociální demokraté a SPD.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, správa, Jihlava, AUDIO, Jaromír Kalina, Karolína Koubová, ODS, KDU-ČSL, KSČM, ANO 2011, Česká pirátská strana, TOP 09, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek Jihlavy Jaromír Kalina na radnici končí. Kvůli změně právníků podal rezignaci | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.