Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rada města se sešla na prvním jednání. Program nově bude dostupný veřejnosti

Rada města Jihlavy se ve čtvrtek 8. listopadu sešla k prvnímu, zatím mimořádnému zasedání. Vedle devíti radních se jednání účastnili také uvolněný zastupitel Martin Laštovička a pověřený zastupitel Petr Ryška.

Probíraná témata se týkala převážně provozních záležitostí, jako stanovení dalších termínů setkání rady, zřízení městských komisí, určení harmonogramu oddávajících pro nadcházející svatební obřady či schválení Strategického týmu statutárního města Jihlavy.

Rada se na své schůzi mimo jiné dohodla, že v zájmu větší otevřenosti úřadu bude program jednotlivých městských komisí veřejný a na pozvání předsedy komise se jich bude moci veřejnost též účastnit. „Lidé budou moci snadno zjistit, jaká témata budou na příslušné komisi řešena a prostřednictvím některého z členů nebo předsedy komise jí sdělit svůj názor, popřípadě jej na základě pozvání i sami před členy komise prezentovat,“ uvedla primátorka Karolína Koubová.

Odpolední program pokračoval též mimořádným setkáním zastupitelstva, které se ve své zasedací místnosti setkalo na organizačním semináři. Téměř polovina zastupitelstva, konkrétně 18 z celkových 37 zastupitelů, je ve svých funkcích poprvé a seminář je pro ně první příležitostí seznámit se s chodem zastupitelstva. První řádné setkání zastupitelstva se uskuteční 10. prosince.

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky radnice, rada, jednání, veřejnost, program, Jihlava, Petr Ryška, Karolína Koubová, rada obce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města se sešla na prvním jednání. Program nově bude dostupný veřejnosti | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.