Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vládní delegace v čele s premiérem Babišem zavítá v pondělí na Vysočinu. Očekávají se i protesty

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v pondělí 28. května 2018 spolu s dalšími členy vlády Kraj Vysočina. Během dne se bude zajímat například o kvalitu vody ve Vodní nádrži Švihov a rozšíření jejího ochranného pásma. Dále zamíří na místo plánované výstavby nového dopravního terminálu v Jihlavě, na letiště Henčov a do sociálního zařízení Domov Jeřabina Pelhřimov.

Na začátku návštěvy kraje navštíví členové vlády Vodní nádrž Švihov na řece Želivce, která slouží jako zdroj pitné vody pro téměř celou středočeskou oblast včetně Prahy. Jednat zde budou o kvalitě pitné vody, problémech způsobených suchem, investicích do čističek odpadních vod i o rozšíření ochranného pásma kolem nádrže.

V Zemědělském družstvu Senožaty bude premiér Babiš a další členové vlády pokračovat v tématu rozšíření ochranného pásma a jeho důsledků pro zemědělce, protože zákaz některých postřiků by měl výrazný dopad na produkci brambor a dalších plodin.

Ministři a ministryně zavítají také do Pelhřimova, kde navštíví Domov Jeřabina Pelhřimov poskytující služby lidem s mentálním, kombinovaným či jiným zdravotním postižením. Následně si prohlédnou letiště v jihlavské části Henčov a jeho plány na zpevnění dráhy.

V Jihlavě se budou členové vlády u železniční zastávky Jihlava-město zajímat o plány na výstavbu dopravního terminálu, který propojí všechny druhy dopravy. Na Krajském úřadě je čeká diskuze se členy Rady Kraje Vysočina. Hlavními tématy jednání budou problematika sucha, dostavba 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany, výstavba liniových staveb a elektronizace státní správy. Následně se vláda setká se starosty měst, městysů a obcí v kraji.

Na návštěvu Kraje Vysočina přijede premiér Andrej Babiš, první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Podle informací Jihlavské Drbny se na některých místech dají očekávat i protesty občanů namířené zejména proti osobě premiéra Andreje Babiše.

Program vládní delegace 28. května v Kraji Vysočina:

7.10 – prohlídka Vodní nádrže Švihov

8.15 – návštěva Zemědělského družstva Senožaty

9.10 – návštěva Domova Jeřabina Pelhřimov

10.25 – prohlídka letiště v Henčově

11.10 – prohlídka místa budoucí výstavby dopravního terminálu v Jihlavě

12.20 – jednání vlády s Radou Kraje Vysočina

14.00 – jednání se starosty na krajském úřadě

16.30 – tisková konference v Třebíči

Foto Drbna | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Andrej Babiš, Kraj Vysočina, vláda, stavba, Pelhřimov, letiště, Jihlava, Švihov, Henčov, ZD Košťálov a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vládní delegace v čele s premiérem Babišem zavítá v pondělí na Vysočinu. Očekávají se i protesty | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.