Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město Jihlava dá za nový statický posudek střechy stadionu 440 tisíc

Jihlavští radní dnes rozhodli o zadání nového statického posudku na střechu Horáckého zimního stadionu, kde hraje i extraligový hokejový klub Dukla. Za posudek včetně daně zaplatí 440 tisíc korun. Podle staršího posudku životnost střechy končí v srpnu 2019.

Z nového posouzení stavu střešní kovové konstrukce se chce radnice dovědět, jestli by sportoviště nemohlo zůstat v provozu o něco déle. Zároveň na příští rok připravuje výměnu zastřešení. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Radek Popelka (ANO).

„Chceme mít nějakou pojistku, že kdyby se cokoliv na té cestě výměny střechy zadrhlo, třeba o rok, třeba o půl roku, tak abychom nemuseli po srpnu 2019 zavřít zimní stadion,“ řekl Popelka k zadání nového posudku. Vyloučeno ale není ani to, že na jeho základě bude životnost střechy stadionu zkrácena. Podle radnice je v každém případě důležité znát její faktický stav.

Horácký zimní stadion má zastřešení z 60. let. Vlastníkem stadionu i hokejového klubu Dukla je město. Podle dřívějších odhadů by výměna střechy stadionu mohla stát kolem 50 milionů korun. Nový statický posudek by radní měli dostat v létě.

Radní města zadali zpracování posudku stejné firmě, jež střechu stadionu posuzovala už v roce 2012. „Tu střechu má načtenou, ví o ní první poslední,“ řekl Popelka. Uvedl, že práce mohou začít až po rozpuštění ledu, protože kvůli podrobné prohlídce ocelové střešní konstrukce se po ploše stadionu bude pohybovat plošina. „Každý vazník, každá trubička, každý spoj se bude revidovat, a to nejen vizuálně,“ řekl. Odborníci budou odebírat vzorky, které budou hodnoceny v laboratoři, dělat budou také rentgenové snímky.

Na zimním stadionu plánuje město postupně uskutečnit i další opravy. Mezi priority kromě střechy patří strojovna a chlazení.

Autoři

Štítky střecha, Jihlava, zimní stadion, Radek Popelka, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Jihlava dá za nový statický posudek střechy stadionu 440 tisíc | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.