Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Anketa skončila. Mezi čtenáři Jihlavské Drbny by ve druhém kole vyhrál Jiří Drahoš se 70 % hlasů

O tom, kdo bude po následujících pět let reprezentovat Českou republiku z pozice prezidenta, budeme oficiálně vědět až v sobotu, čtenáři Jihlavské Drbny už ale svůj názor vyjádřili. Devět dní trvající facebookovou anketu ovládl Jiří Drahoš, který si vysloužil přízeň 70 % hlasujících.

Jihlavská Drbna vytvořila anketu okamžitě poté, co bylo jasné, že do druhého kola prezidentské volby postupuje stávající hlava státu Miloš Zeman a jeho nejúspěšnější protikandidát Jiří Drahoš. Anketa byla tedy aktivní od soboty 13. ledna do neděle 21. ledna.

Svůj názor za necelých 9 dní vyjádřilo celkem 649 čtenářů. 70 % procent z nich oslovil více Jiří Drahoš, který si procentuální převahu udržoval po celou dobu trvání ankety. 

S tímto verdiktem korespondovalo i hlasování na webu pod článkem s výsledky prvního kola prezidentských voleb. Tam Drahoš dosáhl na 65 % procent. Zde se účastnilo 213 hlasujících. 

Přesto se nedá říci, že by Miloš Zeman na Vysočině vysloveně propadl. Ze všech "drbňáckých anket" právě u té Jihlavské obdržel nejvyšší poměr hlasů (např. u Liberecké Drbny byl poměr 76 % : 24 %, u Budějcké 75 % : 25 %). 

To vše je ale nanečisto. Ta nejdůležitější a opravdová volby bude probíhat v pátek 26. ledna od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. ledna od 8 do 14 hodin. Tak ať vyhraje ten, který je vašemu srdci bližší!  

Foto zet.cz

Štítky Jiří Drahoš, Drbna.cz, anketa, Česko, Miloš Zeman, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anketa skončila. Mezi čtenáři Jihlavské Drbny by ve druhém kole vyhrál Jiří Drahoš se 70 % hlasů | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.