Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Náměstkyně jihlavského primátora Mayerová dnes neodstoupila. Bude neuvolněnou političkou

Jihlavská náměstkyně primátora Jana Mayerová z hnutí ANO bude funkci vykonávat jako neuvolněný politik. Na funkci nerezignovala, ačkoli tuto možnost minulý týden avizovala. Mayerová patří mezi obviněné v souvislosti s dotací na farmu Čapí hnízdo. O změně jejího postavení ve vedení radnice dnes rozhodlo městské zastupitelstvo, z něhož se Mayerová omluvila. Primátor Rudolf Chloupek (ČSSD) změnu zdůvodnil tím, že je Mayerová dlouhodobě nemocná.

Mayerová je v pracovní neschopnosti čtvrt roku. „Podle jejího vyjádření není schopná s plným nasazením po celou pracovní dobu vykonávat tuto funkci,“ řekl primátor v úvodu zasedání. Zastupitelé dnes zároveň schválili rozdělení větší části dosavadních pravomocí Mayerové mezi primátora a zbývající náměstky. V kompetenci Mayerové doposud bylo školství, kultura, tělovýchova, zdravotnictví a koordinace strategií, ponechala si jen koordinaci strategií.

Z řad jihlavských zastupitelů zazněl dotaz, zda bude Jana Mayerová docházet na jejich zasedání. „Pokud to paní Mayerové zdravotní stav dovolí, tak se bude zasedání účastnit,“ uvedl jihlavský primátor, kterého v jeho nepřítomnosti bude nově zastupovat náměstek Radek Popelka (ANO). Do teď byla primátorovou první zástupkyní právě Jana Mayerová.

ČTĚTE TAKÉ: Náměstkyně Mayerová chce rezignovat na svou funkci. Důvodem je hlavně její zdravotní stav 

ANO je v jihlavské koalici spolu s ČSSD a lidovci. „Je to samozřejmě špatná zpráva pro občany,“ řekl David Beke z opoziční ODS ke změnám na postu Mayerové. Hnutí ANO by podle něj mělo nabídnout někoho jiného, kdo by mohl pro město pracovat na plný úvazek. „V podstatě bych s vámi souhlasil.  Problém, který v tom vidím, je ten, že máme necelý rok do konce funkčního období,“ odpověděl primátor.

Žádost o dotaci na Čapí hnízdo Mayerová kdysi podepsala. Usnesení o zahájení trestního řízení si na poště vyzvedla 13. října. ČTK pak sdělila, že své obvinění považuje za účelové, vymyšlené, založené na fabulaci, neznalosti situace a ignoraci faktů.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jana Mayerová, rezignace, náměstkyně, Čapí hnízdo, Jana Nagyová, primátor, ANO 2011, ČSSD, Rudolf Chloupek, Radek Popelka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstkyně jihlavského primátora Mayerová dnes neodstoupila. Bude neuvolněnou političkou | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.