Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Politika

VOLBY 2022: Volební místnosti se otevřely. Lidé začali vybírat zastupitele a senátory

Volební místnosti se otevřely. Češi od páteční druhé hodiny odpolední rozhodují o novém složení zastupitelstev obcí, měst, městských částí, obvodů a třetiny Senátu. Svůj volební lístek mohou vhodit do volební urny dnes do 22:00 a také zítra mezi...

VOLBY 2022: Senátní volby na Vysočině pohledem bookmakerů. Obhájci jsou favority

První kolo senátních voleb se uskuteční 23. a 24. září, druhé kolo o dva týdny později. Pokud některý z kandidátů získá hned v prvním kole nadpoloviční většinu, postupuje přímo do Senátu a druhé kolo se nekoná. Do druhého kola postoupí dva...

VOLBY 2022: Sudý počet zastupitelů, rodinné kandidátky. Jak se volí v nejmenších obcích kraje?

Celostátně se sleduje situace ve velkých městech. Pojďme se teď naopak podívat do těch nejmenších obcí našeho regionu, kde je zřetelně vidět rozmanitost možností při komunálních volbách. Od kandidatury jedinců, přes více kandidátek až k sudému...

POLITICKÁ KORIDA: Jak zastupitelé hodnotí působení svého klubu v dosluhujícím zastupitelstvu?

Již za týden proběhnou komunální volby, osazenstvo v zastupitelstvu se jistě promění. V tradiční rubrice Jihlavské Drbny dostali členové jednotlivých politických uskupení možnost okomentovat svoje působení ve vedení města.

Jihlava se propadá a není pro mladé. Kdo přinese změnu?

O tom, kdo bude stát v čele Jihlavy další volební období, rozhodnou voliči už tento pátek a sobotu 23. a 24. září. Starostové a nezávislí kandidáti vsadili na mladý tým s čistým štítem a zkušenostmi a slibují opravdovou změnu na radnici.

Děláme věci, které jsou na desítky let dopředu

Proč se spojily do komunálních voleb ODS a KDU – ČSL? Na jakých jihlavských projektech členové těchto stran pracovali a na jakých se podílejí nyní? Nad těmito otázkami se zamyslel lídr společné koalice Petr Ryška.

Radek Popelka: Jak vidíme Jihlavu a co nám pro ni dává smysl

Jako projektant a manažer se naučil chápat věci v souvislostech a vnímat možná nebezpečí, ale hlavně se naučil hledat cestu vpřed. Cestu, která dává smysl danému projektu, ale i okolí, do kterého je projekt zasazen.

Vít Zeman: Volební sliby zabíjí město, stejně jako nekompetence politiků!

Kandidát na primátora města Jihlavy je znám svoji silnou kritikou politiků. Kritikou nekompetence a alibismu. Nebojí se hovořit o profesionalizaci vedení měst. Jako první začal plánovat města na podkladech tvrdých ekonomických ukazatelů. Stejně...

Boj s úřady nás donutil jít do politiky

Pátek, 16. září 2022, 09:10Politika

Boj s úřady nás donutil jít do politiky

Politické hnutí Spolek za zdravou Jihlavu nebojuje proti Kronospanu, ale za občany, proti aroganci úřadů a politiků. Do komunálních voleb vstupujeme jako nováčci, politikou nepolíbení.

Hošek: Na radnici jdu udělat vítr. S opozicí problém nemám

Do veřejného života ho v roce 2016 dostal boj proti klientelismu na radnici, dnes pětačtyřicetiletý úspěšný manažer, majitel jihlavské rodinné firmy a předseda osadního výboru ve Zborné Radek Hošek sám kandiduje na primátora Jihlavy.

Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.