Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pelhřimovští zastupitelé vyhnali děti z centra města

Jedním z bodů projednávaných na včerejším jednání Zastupitelstva města Pelhřimov bylo mimo jiné také umístění dětských prvků na Masarykově náměstí. V anketě se pro přemístění vyslovilo pouze o osm hlasů víc, než hlasů pro ponechání herních prvků na svém místě, tedy na náměstí v blízkosti kašny. Přesto zastupitelé zvedli ruce pro stěhování.

Jak však upozornil místostarosta města Ladislav Med, zastupitelé tak pouze reagovali na výsledky ankety, která právě kvůli zvažovanému stěhování dětských prvků vznikla. „Je mi jasné, že polovina lidí se bude zlobit a druhá polovina bude mít radost. Herní prvky na náměstí jsou kontroverzní téma a zastupitelé hlasovali podle výsledků ankety,“ uvedl Ladislav Med.

Dětské herní prvky jsou umístěny na Masarykově náměstí v blízkosti kašny a zejména v pěkných dnech jsou doslova v obležení malých dětí. Maminky mohou posedávat na lavičkách v těsné blízkosti hřiště a mít tak potomka pod dohledem.

Jednoznačně proti minihřišti a to ať bude kdekoliv, se vyslovil zastupitel Pavel Hájek ze Změny pro Pelhřimov. Ten se domnívá, že je hřiště pro děti nejen nebezpečné, ale navíc není jasné, kdo by zodpovídal za případné zranění vzniklé při hře na herních prvcích. „Chci slyšet odpověď na otázku, kdo to bude provozovat a kdo se o to bude starat. Dokud toto nebude vyjasněné, měli bychom to vrátit firmě, která prvky dodala,“ navrhl Hájek. Jak ho však upozornil místostarosta Ladislav Med, po uplynutí záruční lhůty převezmou provoz nad mobilním hřišťátkem Technické služby města Pelhřimova. To se nakonec přestěhuje do lokality nad Základní uměleckou školu.

V anketě bylo odevzdáno celkem 727 lístků, pro ponechání herních prvků na náměstí bylo 278 hlasů, pro přestěhování nad ZUŠ bylo 286 hlasů a pro jinou lokalitu bylo 163 hlasů.

Štítky děti, zastupitelstvo, společnost, hřiště, hraní, herní prvky, anketa, Pelhřimov, Pavel Hájek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovští zastupitelé vyhnali děti z centra města | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.