Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Meziříčko se připravuje na další technoparty. Areál se lidem otevře v pátek ve 14 hodin

Obec Meziříčko na Třebíčsku se připravuje na další letošní technoparty. Je ohlášená na 9. až 12. srpna, řekla dnes starostka Alena Pelánová. Bude se konat na soukromém pozemku v areálu Skalákova mlýna. Loni se srpnové akce účastnilo denně přes tisíc lidí, mezi nimi řada cizinců. Na technoparty pořádané na stejném místě letos v květnu bylo podle policie až 1700 lidí.

„Od té doby, co jsem nastoupila do funkce, už jsme měli dvě větší akce. Zatím všechno proběhlo dobře, domluva byla celkem v pořádku, žádné správní řízení z toho nebylo. Teď to budou nějací Holanďané, tak uvidíme," řekla Alena Pelánová.

V obci platí závazná vyhláška. Organizátoři musejí ohlašovat všechny plánované akce s návštěvností větší než 20 lidí. Nová vyhláška je v platnosti od 29. června. Podle starostky rozšířila okruh osob, které lze postihnout, pokud není akce řádně ohlášená. „Když organizátor akci neoznámí, tak se může vymáhat správní poplatek na pronajímatelích pozemků. Když nevypnou hudbu, může se postihnout i člověk, který hudbu obsluhuje, pak i ten, kdo se akce zúčastní," řekla.

PSALI JSME: Na technoparty u Meziříčka je 1500 lidí, stížnosti na hluk zatím nejsou

Na zajištění pořádku v obci v době konání technoparty dohlíží policie. Podle její mluvčí Dany Čírtkové řeší především dopravu. Bezpečnostní akci bude policie zajišťovat i tento víkend. V květnu dohlížela především na odjezdové trasy po skončení technoparty. Kontrolovala, zda nejsou řidiči pod vlivem alkoholu nebo drog. Na hluk si obyvatelé v květnu nestěžovali.

Možnosti parkování zajišťují organizátoři pronájmem soukromých pozemků, obec pořadatelům žádné pozemky nepronajímá, řekla starostka. Pro účastníky technoparty bude areál otevřený od pátečních 14:00, uvedli pořadatelé na svém facebooku.

Autoři | Foto Junior

Štítky technoparty, Meziříčko, hudba, dohled, policie, pozemek, okres Třebíč, Skalákův mlýn, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meziříčko se připravuje na další technoparty. Areál se lidem otevře v pátek ve 14 hodin | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.