Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Jihlavě se pod širým nebem rozezní slavné melodie z kriminálek

Pokud máte ve svých kalendářích volno v úterý 18. června ve 14:30, pak si určitě nenechte ujít již tradiční promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Zazní na něm třeba známé melodie z policejních i kriminálních seriálů.

„Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina si v letošním roce připomíná desátý rok trvání samostatného krajského policejního ředitelství. I kvůli této příležitosti proběhne zmíněný koncert. Jedná se o jednu z akcí Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina, která se bude konat v Jihlavě, a to u příležitosti Dne Policie České republiky,“ doplnila Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velké hudební těleso, které déle než sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa.

Vstupné se neplatí 

„Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení. V rámci koncertu v Jihlavě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů, ale posluchači se mohou těšit na některé populární melodie od známých českých i světových autorů,“ zve veřejnost na koncert Dana Čírtková.

Koncert se bude konat v úterý 18. června od 14:30 v Parku Gustava Mahlera na ulici Benešova v Jihlavě. Záštitu nad koncertem převzala primátorka statutárního města Jihlavy Karolína Koubová. Vstup na koncert je pro všechny zdarma.

Foto By Michal Maňas (User:snek01) (Own work) [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

Štítky stráž, hudba, koncert, policie, Jihlava, Policie České republiky, Česko, Kraj Vysočina, Gustav Mahler, Karolína Koubová, Československá republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se pod širým nebem rozezní slavné melodie z kriminálek | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.