Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Jihlavští středoškoláci ukázali, jak se lidé před sto lety bavili a kam chodili sportovat

Jak se žilo v Jihlavě před sto lety? O čem si povídali lidé v kavárnách a hospodách? Jaká byla dobová móda, kam se chodilo sportovat, kam za zábavou či do kina, co vás mohlo potkat na ulici… To vše a ještě mnohem víc připomněli studenti SUPŠ Jihlava - Helenín v divadelním představení na pozadí politických událostí počínaje založením samostatné republiky až po události těsně před druhou světovou válkou.

Divadelní představení První republika studenti v Jihlavě odehráli v pondělí 5. listopadu. Jihlavský DIOD navštívilo přes tisíc diváků, především žáků základních a středních škol.

Na celém projektu se studenty spolupracoval Zdeněk Geist, autor knihy Život za První republiky. Je spoluautorem textů a byl také přítomen na zkouškách divadelního představení. Cílem samotných studentů bylo představit nejen známé události, ale především běžný život obyčejných lidí civilní a srozumitelnou formou a do řady akcí připomínajících 100. výročí založení republiky přispět vlastním pojetím. 

Tisková zpráva | Foto SUPŠ Helenín

Štítky výročí, republika, divadlo, SUPŠ Helenín, divadelní představení, Jihlava, druhá světová válka, První republika, Helenín, Zdeněk Geist

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavští středoškoláci ukázali, jak se lidé před sto lety bavili a kam chodili sportovat | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.