Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Patnáctý ročník hudebního festivalu Hudba tisíců přinese řadu novinek a zahraniční hosty

Již po patnácté se tento rok bude v krajské Jihlavě konat Hudební festival Hudba tisíců - Mahler 2016. Ve výroční den úmrtí skladatele Gustava Mahlera 18. května festival zahájí Mahlerova symfonie číslo 1. Moravskou filharmonii Olomouc bude řídit francouzský dirigent Patrick Gallois.

Podle slov ředitele festivalu Jiřího Štilce přinese letošní ročník festivalu pár novinek. „Festival rozšíří svoje působení také na Jindřichův Hradec, kde vystoupí Jihočeská komorní filharmonie. Novinkou budou i varhanní koncerty na Vysočině, a to v Humpolci na Pelhřimovsku a Netíně na Žďársku,“ řekl ředitel Štilec.

Na festivalu Hudba tisíců vystoupí také hosté ze zahraničí, třeba polský soubor Sinfonietta Cracovia nebo britské těleso Dover Quartet s klavíristou Davidem Marečkem.

Po zkušenostech z loňského ročníku, kdy spontánně vznikla mezi příznivci festivalu dárcovská iniciativa, se organizátoři podle ředitele Štilce rozhodli založit speciální dárcovské konto. Konto má číslo 2700933978/2010.  Příznivci tohoto hudebního festivalu a Mahlerovy hudby i všichni další na ně mohou zasílat své příspěvky. „Peníze budou využity na honoráře a notový materiál,“ uzavřel Štilec. Festival se tak podle něj snaží rozšiřovat své dramaturgické možnosti a mezinárodní rozměr celé akce.

Foto www.mahler2000.cz | Zdroj ČTK

Štítky hudební festival, Gustav Mahler, festival, Patrick Gallois, Moravská filharmonie Olomouc, Jihlava, David Mareček, Sinfonietta Cracovia, Kraj Vysočina, Jindřichův Hradec, okres Pelhřimov, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctý ročník hudebního festivalu Hudba tisíců  přinese řadu novinek a zahraniční hosty | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.