Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Detektivové ze základních škol čmuchají po skrytých stopách jihlavské kultury

Jak se pozná správný detektiv? Pozoruje, zapisuje, vyzvídá, poslouchá a hlavně čmuchá! Správný detektiv dokáže využít všech smyslů, aby se labyrintem stop dostal až k pravdě. Co to je stonařovský meteorit? Byla Brána Matky Boží vždycky jediná? A jak se jmenuje skřítek, co řádí v městské knihovně? Vezměte tužku, zaostřete na modré oko a vyčmuchtejte taje jihlavské kultury!

„Čmuchaly mohou být žáci druhých až pátých ročníků základních škol. Cílem hry je navštívit pět kulturních zařízení v Jihlavě, najít odpovědi na otázky a zapsat je do herní karty. V každém kulturním zařízení dostanou čmuchalové do herní karty také razítko,“ doplnila koordinátorka hry Ivana Jelínková z odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Mladí detektivové budou pátrat v Bráně Matky Boží, Muzeu Vysočiny, Oblastní galerii Vysočiny, Městské knihově a Domu Gustava Mahlera, stačí sledovat modré oko s labyrintem. Správně vyplněnou herní kartu musí čmuchal odevzdat v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí, a to do 20. prosince.

„Za správně vyplněnou kartu dostane každý čmuchal barevný batoh nebo vak s logem Jihlavy. Prvních 100 detektivů navíc získá reflexní přívěšek v podobě ježka. A speciální výhru, koloběžku a vstupenku do Vodního ráje, získá majitel 77., 111. a 222. odevzdané karty,“ prozradila Ivana Jelínková.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky čmuchalové, kultura, soutěž, základní škola, Jihlava, Gustav Mahler, Muzeum Vysočiny Jihlava, Brána Matky Boží (Jihlava), labyrint, Kraj Vysočina

Detektivové ze základních škol čmuchají po skrytých stopách jihlavské kultury | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.