Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pelhřimov ožije filmem. Mezinárodní festival Kraťasy bude dokonce třídenní

PR článek

Druhý zářijový víkend se již potřetí koná v Pelhřimově mezinárodní festival krátkých filmů s příznačným názvem Kraťasy. Kromě snímků z celého světa se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program včetně známých tváří. Letos do Pelhřimova zavítá kupříkladu slavný režisér či držitel Českého lva.

Diváci se kromě nápaditých snímků mohou těšit i na zajímavé hosty, kteří přiblíží filmový svět a vše kolem něj. „Většina z našich porotců budou zároveň i přednášejícími. Pro návštěvníky tak může být zajímavé se s takovou osobností potkat osobně, položit otázky, co je zajímají a podobně,“ přiblížil možnosti programový ředitel festivalu David Bumbálek.

Harmonogram akce je téměř kompletní a bude z čeho vybírat. Jsou připraveny čtyři projekční bloky, z toho jsou dva spojené s koncertem a jeden blok je bez cenzury, to znamená, že je to pouze pro návštěvníky starší patnácti let. V neděli 9. září se uskuteční závěrečné vyhlášení a projekce vítězných snímků.

„Snímky se promítají v kině Vesmír a večery jsou v Městských sadech. Pro přednášky máme vyhrazenou aulu Obchodní akademie v Pelhřimově,“ přiblížil program Bumbálek.

Kraťasy totiž nejsou jen přehlídkou filmů, ale též soutěžní příležitostí pro mladé umělce. Již tradičně se udělují tři ceny, a to cena poroty, cena veřejnosti a čestné uznání města Pelhřimova.

Doprovodný program bude neméně zajímavý než projekční snímky. „Sobota 8. září odstartuje přednáškou o efektivní práci s časem s kluky z Dolleru, kteří vytvořili motivační diář pro plnění snů. A i správný filmař či herec disponuje jen 24 hodinami denně,“ podotkl Michal Burda, ředitel festivalu.

Zvučných jmen je hned několik. „Na Kraťasy dorazí i Marek Najbrt, držitel dvou Českých lvů. Představí své počiny Kancelář Blaník a Prezident Blaník. Odpoledne bude věnováno Markusu Krugovi s virálním pořadem One Man Show,“ podělil se o sobotní program Burda.

Neděle nezůstane upozaděna. „Hned dopoledne zavítá na festival již podruhé Michael Střecha. Tento rodák z Vysočiny má za sebou řadu úspěchů a letos se podělí o to, jak fungují vizuální efekty a jaké to je pracovat pro Hollywood. Odpoledne se návštěvníci mohou těšit na Jiřího Svobodu, režiséra filmu Sametoví vrazi, který pohovoří společně s hercem Tomášem Töpferem o chystaném historickém filmu Rašín,“ informoval Bumbálek.

Mezinárodní filmový festival Kraťasy je multižánrovým festivalem krátkometrážních filmů, to znamená, že dokáže v krátkém čase nabídnout řadu žánrů a většina snímků svou úrovní, myšlenkou i zpracováním leckdy předčí i celovečerní film.

Vstupenky v předprodeji a více informací o chystaném programu najdou zájemci na webu.

Štítky Kraťasy, festival, film, Pelhřimov, Český lev, krátký film, Jiří Svoboda, Tomáš Töpfer, Marek Najbrt, Hubert Burda Media, režisér, Sametoví vrazi, Kancelář Blaník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimov ožije filmem. Mezinárodní festival Kraťasy bude dokonce třídenní | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.