Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jubilejní hudební festival Petra Dvorského nabízí deset koncertů, první již dnes

Letošní jubilejní Mezinárodní festival Petra Dvorského nabízí do 18. srpna deset koncertů. O úvod 20. ročníku festivalu se v zahradě státního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou postarají tenoristé z Česka, Slovenska a Rakouska – Aleš Briscein, Tomáš Juhás a Philipp Kapeller. Kromě Jaroměřic festival zavítá také do Dalešic, Dukovan a Valče.

„Ke svým kulatým narozeninám vybral festival to nejlepší ze své historie,“ řeklmanažer festivalu Jaroslav Kocurek. Program připomene i letošních 100 let Československa. Prvního překvapení se 18. července dočkali cestující v autobusech z Dukovan, které na koncerty pozvalo vokální trio Sestry Havelkovy.

Koncert v jaroměřickém kostele svaté Markéty 7. srpna bude věnován duchovním skladbám barokních mistrů. Největší zájem je zatím v předprodeji o vystoupení zpěváka Tomáše Kluse, které bude 8. srpna v zámeckém parku ve Valči.

Po šesti letech se 11. srpna do Jaroměřic nad Rokytnou vrátí Miroslav Žbirka s Moravskou filharmonií Olomouc. Sestry Havelkovy navodí 12. srpna swingovou hudbou atmosféru první republiky na zámku v Dukovanech. Festival vyvrcholí 18. srpna v parku jaroměřického zámku uvedením Beethovenovy Deváté symfonie s Ódou na radost.

U velkých koncertů pod širým nebem není možné připravit "mokrou" variantu. „Prosíme publikum, aby pro případ nepříznivého počasí používalo pláštěnky,“ uvedl Kocurek. Deštníky by ostatním bránily ve výhledu. Žádný z koncertů zatím není vyprodaný, pokladny budou otevřeny i na místě.

Festival pořádá ve spolupráci s Krajem Vysočina, městem a státním zámkem Jaroměřice nad Rokytnou koncertní agentura ARS/KONCERT. Podrobný program je na webu.

Zdroj ČTK

Štítky festival, Peter Dvorský, Jaroměřice nad Rokytnou, koncert, Petr Dvorský, zámek, Dukovany, Aleš Briscein, Valča, hudební festival, Rakousko, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní hudební festival Petra Dvorského nabízí deset koncertů, první již dnes | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.