Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Již potřetí ožije Stará plovárna letními divadelními představeními. Od pátku do neděle

Již potřetí během nadcházejícího víkendu ožije jihlavská Stará plovárna magickým divadelním představením, které v těchto dnech vzniká v týmu zhruba 60 dobrovolníků. Tentokrát na motivy lidových písní.

„Základem letošního představení Teče voda proti vodě jsou lidové písně, tak jak je vybral a nastudoval František Křepela z místní ZUŠ spolu se členkami pěveckého souboru Campanula Katarínou Ruschkovou a Pavlou Vavrdovou. Lidové písně jsou mysteriózní už jen proto, že nesou universální příběhy o lásce, smutku, koloběhu života a to je cenný základ pro divadelní představení, jehož scénář letos vznikal ve spolupráci Sylvy Čermákové z jihlavského muzea a Báry Jandové z Horáckého divadla,“ říká principál celé akce Jakub Škrdla.

V těchto dnech vrcholí přípravy představení, které se pro veřejnost hraje každodenně od pátku 3. do neděle 5. srpna vždy od přibližně od 21 hodin (po setmění). Jak již název napovídá, nebude se tentokrát tolik hrát v šapitó a prostorech hřiště, ale přímo na ploše rybníka. V případě Vašeho zájmu o návštěvu workshopu či na představení dejte prosím vědět panu Martinkovi na mail premysl.martinek@diod.cz.

Po skončení jihlavské části projektu se představení přesouvá do Telče, kde bude odehráno ve dnech 17. a 18. srpna na Štěpnickém rybníku. Příprava představení, ke které je zvána i veřejnost, začíná již 10. srpna.

Je třeba upozornit, že v rámci doprovodného programu bude už tuto středu 1. srpna od 17 hodin uvedeno rodinné představení divadla Aventýr Liščí víla a po skončení představení v sobotu 4. srpna zahrají Old Good Chassis, což je vlastně kapela složená ze členů Horáckého divadla Jihlava včetně Stanislava Gerstnera, Lenky Schreiberové a Jakuba Škrdly.

Foto Facebook / Divadlo na Staré plovárně | Zdroj Divadlo otevřených dveří

Štítky divadelní představení, představení, koupaliště, František Křepela, divadlo, Horácké divadlo Jihlava, lidová píseň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již potřetí ožije Stará plovárna letními divadelními představeními. Od pátku do neděle | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.