Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival Prázdniny v Telči zahájí kapela Mydy Rabycad. Přijede i Plíhal, Neckář nebo Redl

Hvězdami 36. ročníku festivalu Prázdniny v Telči bude irský písničkář Glen Hansard nebo české folkové legendy Karel Plíhal a Vlasta Redl. Sedmnáctidenní maraton koncertů a divadel začne v pátek 27. července koncertem kapely Mydy Rabycad.

Zahajovací scéna bude letos poprvé na Panském dvoře, kde o den později vystoupí letos třicetiletá kapela Tata Bojs. Novinářům to dnes řekl jeden z pořadatelů Vojtěch Kolář. Festival potrvá do 12. srpna.

Zahajovací scéna je novinkou a vymyká se klasickému žánrovému rozdělení, na které byli návštěvníci zvyklí. Festival bude poprvé konkurovat sám sobě, protože ve stejnou chvíli budou i koncerty na hlavní scéně na zámeckém nádvoří. V pátek bude hrát Vladimír Mišík a v sobotu kapela Javory. „Scény ale cílí každá na jiné spektrum diváků, věříme, že to bude fungovat," řekl Kolář.

Program bude probíhat také na náměstí 

Mydy Rabycad je podle něho aktuálně v zahraničí nejlépe hodnocená česká kapela. Začínala s elektronickým swingem a nabízí stále zajímavější program. Její koncerty jsou zajímavé hudebně i vizuálně, uvedl Kolář.

Kromě zámku a Panského dvora obsadí festival tradičně také náměstí Zachariáše z Hradce. Účinkovat bude stovka hudebníků. Mezi nimi i Michal Prokop, Ivan Hlas, Václav Neckář, Szidi Tobias nebo Bratři Ebenové. Pro Karla Plíhala to bude zřejmě jediné letošní vystoupení, řekl Kolář. 

Festival nabídne i dvě desítky divadel. Dětská představení budou v zámeckém parku. Poprvé bude mít také filmovou sekci v aule Univerzitního centra Telč. Ve všední dny se budou promítat dokumenty z festivalu Jeden svět, o víkendu a v pátek hudební dokumenty. Mnohé z nich uvidí čeští diváci poprvé.

Autoři | Foto www.prazdninyvtelci.cz

Štítky Prázdniny v Telči, festival, koncerty, prázdniny, léto, hudební skupina, koncert, Karel Plíhal, Vlasta Redl, Telč, Václav Neckář, Glen Hansard, divadlo, Panský dvůr, Vladimír Mišík, Tata Bojs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Prázdniny v Telči zahájí kapela Mydy Rabycad. Přijede i Plíhal, Neckář nebo Redl | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.