Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstava Mumie světa je prodloužena a navíc na děti čeká cesta za pokladem

Poslední den školy se blíží, proto organizátoři výstavy Mumie světa připravili speciální akci pro děti, která bude bavit i dospělé. Projděte se dobrodružnou stezkou, odhalte tajemství mumií a získejte bájný poklad mumií. Děti se samými jedničkami prožijí dobrodružství zdarma, ostatní děti dostanou hezký dárek. To vše až do 22. července, kdy výstava v Česku končí.

Výstava Mumie světa je od soboty 23. června rozšířena o dětskou Cestu za pokladem Mumií. Na té se děti hravým způsobem dozví zajímavé informace, vyplní zábavný kvíz a odhalí tajemné heslo, které je dovede k pokladu. Navíc jim zůstanou velké desky se spoustou doplňujících hádanek a obrázků, které si budou moci vyplnit doma.

Od 31. června pak děti s aktuálním vysvědčením, na kterém jsou samé jedničky, mají vstup zdarma. Ty děti, které tak skvělých výsledků nedosáhly, ale nemusí být smutné. Všechny děti, které přinesou vysvědčení, a jejich rodič uzná, že je dobré, dostanou dárek z výstavy. 


 

Výstava Mumie světa je jedinečný projekt, který má v Praze svoji evropskou premiéru. Na ploše více než dva tisíce metrů čtverečních se dospělí i děti mohou vydat zpět do daleké minulosti a díky originálním exponátům nahlédnout do životů lidí z různých epoch a oblastí světa včetně Evropy, Jižní Ameriky nebo starověkého Egypta. Tisíce let staré exponáty zapůjčené ze světových muzeí vám odhalí pohřební rituály několika kontinentů. Celou výstavou návštěvníky provádí zvukový průvodce – audioguide, který poskytne mnoho dalších zajímavých informací.

Akce vysvědčení na výstavě platí od posledního dne školy do konce výstavy, tedy do 22. července. K návštěvě Mumie světa doporučujeme si vyhradit přibližně 2,5 hodiny. Více informací lze najít na webu výstavy Mumie světa. 

Tisková zpráva

Štítky společnost, vzdělání, kultura, výstava, mumie, prodloužení, děti, vysvědčení, Česko, dobrodružství, Evropa, Jižní Amerika, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Mumie světa je prodloužena a navíc na děti čeká cesta za pokladem | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.