Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budovy Horáckého divadla v Jihlavě budou mít nové scénické osvětlení. Otevře se i kavárna

Do nové 79. divadelní sezony vstoupí Horácké divadlo v Jihlavě osvětlené a s novou kavárnou, kterou má díky loňské přestavbě. V provozu bude od 3. září. Vnější scénické osvětlení nainstalují řemeslníci po opravě fasády, kterou divadlo naplánovalo na červenec. Osvětlení zaplatí divadlo z městské dotace. Jihlavští zastupitelé schválili 410 tisíc korun, řekla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Osvětlená bude nová i sousední stará budova divadla. Tento dnes již běžný způsob osvětlení významných budov umožní přizpůsobit osvětlení budovy různým příležitostem barevnou škálou či intenzitou, řekla Kvíčalová.

Peníze divadlo získalo díky Memorandu o vzájemné spolupráci mezi Krajem Vysočina a Statutárním městem Jihlava, které bylo podepsáno v lednu 2015.  Dalších 90 tisíc korun poskytne město na výrobu informačních stolků. „V souvislosti se spuštěním dalších programů pro veřejnost, které plánujeme v nové zkušebně od příští sezony realizovat, hledáme adekvátní možnosti, jak o všech programech v divadle informovat veřejnost. Informační stolky budou k tomuto účelu sloužit na veřejných místech v interiérech,“ řekla Kvíčalová.

Nová zkušebna vznikla díky rekonstrukci asi za 12 milionů korun společně s novým vstupem a divadelní kavárnou v loňském roce. Investorem byl Kraj Vysočina, který je zřizovatelem divadla. Nájemcem kavárny je společnost GM, spol. s.r.o., podle jejího zástupce bude v provozu od prvního zářijového pondělí. „S našimi diváky připravujeme slavnostní zahájení provozu kavárny v Den otevřených dveří 8. září,“ uvedla Kvíčalová.

Autoři | Foto Horácké divadlo Jihlava

Štítky Horácké divadlo, osvětlení, kavárna, novinky, sezona, divadlo, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budovy Horáckého divadla v Jihlavě budou mít nové scénické osvětlení. Otevře se i kavárna | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.