Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Horácké divadlo Jihlava uvede jako první v republice rodinný muzikál O Perníčkovi

Osmou premiérou této divadelní sezony bude v Horáckém divadle Jihlava pohádkový muzikál O Perníčkovi. Hru britského dramatika Davida Wooda uvede jihlavské divadlo v české premiéře 10. června v 15:00, informovala mluvčí divadla Mirka Kvíčalová. Režisérem představení je hostující Stano Slovák.

„Jsem pořád svou duší trochu dítě, takže mě pohádky, ať už pro dospělé nebo pro děti, baví. A na Perníčkovi se mi líbí, že má lehkost a hravost,“ řekl Slovák, který se věnuje i muzikálovému herectví. Ocenil, že divadlo příběh, který je jinde ve světě hranou klasikou, pro české publikum objevilo.

Čtyřiasedmdesátiletý David Wood je autorem příběhu, písňových textů i hudby. Hra byla poprvé uvedena v roce 1976. O její český překlad se před dvěma lety postaral Martin Světlík, který se věnuje překladu poezie.  Písňové texty pro něj byly výzvou. „Text mě zaujal hlavně jazykovou vynalézavostí a vyvážeností mezi jednotlivými zábavnými složkami, nepodbízivým slovním humorem, střídaným situační komikou, která je proložena vtipnými hudebními čísly,“ řekl Světlík.

V titulní roli se představí Richard Vokůrka, postavu pana Kukačky svěřil režisér Zdeňku Stejskalovi, ve hře diváci uvidí i Petra Soumara, Svetlanu Hruškociovou, Lucii Sobotkovou a Ondřeje Šípka.

Dramaturgie muzikálu je v rukách Barbory Jandové, choreografii obstaral Martin Pacek a výpravu Jaroslav Milfajt. Oba v divadle hostují.

Horácké divadlo je jedinou profesionální scénou na Vysočině. Muzikál O Perníčkovi je jeho 967. premiéra.

Autoři | Foto Facebook: Horácké divadlo

Štítky Horácké divadlo, premiéra, O Perníčkovi, divadlo, muzikál, Horácké divadlo Jihlava, David Wood, Stano Slovák, představení, Martin Pacek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo Jihlava uvede jako první v republice rodinný muzikál O Perníčkovi | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.