Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V jihlavském parku Gustava Mahlera zazní slavné melodie z kriminálek

Policisté na Vysočině se připojí ke Dni Policie České republiky. Konkrétně si tuto událost připomenou promenádním koncertem ve čtvrtek 7. června od 14:30. Na něj je zvána také veřejnost.

„Všechny milovníky hudby potěší promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, který se v uvedený den uskuteční v Parku Gustava Mahlera na ulici Benešova v Jihlavě. Záštitu nad koncertem převzali hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a primátor Statutárního města Jihlavy Rudolf Chloupek. Vstup na koncert je pro všechny zdarma,“ zve Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velké hudební těleso, které déle než sedmdesát let profesionálně reprezentuje, a to nejen u nás doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky.

„Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení,“ popisuje Dana Čírtková.

Na jihlavském koncertě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů. Lidé se mohou těšit také na populární melodie od známých českých i světových autorů.

Foto www.hrad.army.cz (Jiří Havel)

Štítky Hradní stráž, policie, koncert, melodie, film, seriál, Gustav Mahler, Česko, Kraj Vysočina, Policie České republiky, Jihlava, Jiří Běhounek, Rudolf Chloupek, Benešov, Československá republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském parku Gustava Mahlera zazní slavné melodie z kriminálek | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.