Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kontejner na náměstí i zpěvačka Lenka Dusilová. To bude letošní Tanec Praha v Jihlavě

Měsíc červen bude pro jihlavský DIOD již po čtvrté ve znamení největšího českého tanečního festivalu Tanec Praha, jehož jihlavskou regionální část zmíněné divadlo otevřených dveří produkuje. Letošní kolekce inscenací splní jeden velký sen – dostat moderní tanec mimo DIOD, do centra města.

Tradiční zastávka největšího a nejprestižnějšího českého tanečního festivalu v Jihlavě bude letos opět nabitá mimořádnými mezinárodními i českými projekty, které jsou tím nejlepším, co současný tanec nabízí.

Ve středu 6. června od 18 hodin mohou lidé navštívit představení s názvem Origami. Chladný kovový kontejner evokuje stavby a hlavně doky s jejich překladišti globalizovaného obchodního světa. Japonsko-francouzská performerka Satchie Noro ho však vnímá jinak, dodává mu poezii a hravost v důmyslném konstrukčním řešení Silvaina Ohla. Rozložen na tři díly vytváří kontejner působivou dekoraci, divadelní scenérii, v níž se pomalu a promyšleně pohybuje tanečnice, která nezapře svou lásku k novému cirkusu. Představení se bude konat v horní části jihlavského Masarykova náměstí. Vstupné je dobrovolné.

O týden později do Jihlavy zavítá zpěvačka Lenka Dusilová, která v One Step Before the Fall prokáže určitě dokonalou souhru s choreografkou Markétou Vacovskou. Tyto dvě ženy spolu vystupují již šestým rokem. Jejich vystoupení bude k vidění v DIODu od 19:30.

Tanec se v DIODu v hlavní roli objeví také v úterý 19. června na Světu z papíru. Jde o interaktivní hravé představení pro čtyři tanečníky, jednoho hudebníka, děti a tisíc listů papíru. Představení se koná v rámci projektu Pohádky, kterého se účastní děti z mateřských škol, a pro veřejnost je tudíž k dispozici pouze v termínu od 9:00.

Autoři | Foto DIOD

Štítky DIOD, Tanec Praha, festival, tanec, Lenka Dusilová, Jihlava, představení, Praha, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontejner na náměstí i zpěvačka Lenka Dusilová. To bude letošní Tanec Praha v Jihlavě | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.