Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Svoboda umění: Jihlavský DIOD ožije tvorbou nadějných mladých umělců

Krajská Jihlava podpoří mladé umělce. Konkrétně je řeč o akci s názvem Svoboda umění, která ukáže umění mladých výtvarníků, autorů, hudebníků, divadelníků, fotografů anebo tanečníků. Ukazuje jejich žánrově rozmanitou tvorbu napříč celým uměleckým spektrem, každý divák si v programu určitě najde své.

„Cílem akce je podpora a zviditelnění začínajících umělců, aby nadále setrvali ve své tvorbě,“ vysvětluje Jakub Kos, jeden z organizátorů akce.

Návštěvníci akce se mohou těšit například na studentskou kapelu Joyners, tanečnice Káju Rausovou a Denisu Fremundovou, violoncellistku Annu Čermákovou nebo klavíristku Kláru Zachovou. Chybět nebude ani mladá básnířka Angie Dvořáková. Své umění předvedou také mladí fotografové a s krátkou scénkou o tom, jak je těžké být hercem, vystoupí divadlo VOKO. To ale zdaleka není všechno, Svoboda umění toho nabídne mnohem více.

„Během akce budou ve foyer vystavena díla mladých jihlavských výtvarníků, konkrétně to budou kresby a malby,“ zve Jakub Kos.

Večer moderují Jakub Kos a Vojtěch Šoula, mimo jiné herci divadla VOKO. Akci pořádá město Jihlava ve spolupráci s divadlem VOKO.

Svobodu umění mohou lidí navštívit v pátek 18. května v jihlavském DIODu od 19:30, vstupné je dobrovolné.

Foto MFDF JI.hlava

Štítky Svoboda umění, umělci, DIOD, umění, Jihlava, divadlo, Anna Dvořáková, fotograf, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svoboda umění: Jihlavský DIOD ožije tvorbou nadějných mladých umělců | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.