Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hrad Kámen vstoupil do další turistické sezony. Tento víkend bude v režii čarodějnic

Hrad Kámen má za sebou oficiální zahájení 45. turistické sezony. A láká na unikátní motocykly, novinky v odbavovacím systému i nové prvky v hradním parku. V těchto dnech návštěvníci památky v přilehlém hradním parku uvidí krásně kvetoucí alpinum.

„Úplnou novinkou pro návštěvníky je odbavovací systém, který usnadní orientaci v nabízených prohlídkách včetně informace o zbývajících místech ve skupině. Při prohlídce rozhodně zaujme nově vystavená ČZ 500 a nejdelší sériově vyráběný motocykl Čechie - Böhmerland 600,“ zve k prohlídce náměstkyně hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.  

Už v letošním roce začne Kraj Vysočina s výstavbou nového návštěvnického centra nedaleko vstupní brány, na místě budovy bývalého pivovaru z konce 18. století. Nová dvoupodlažní budova respektující okolní historický ráz poskytne ve výhledu dvou let komfortní zázemí pro nákup vstupenek i suvenýrů, zajištění občerstvení i moderní sociální zázemí. Kraj Vysočina je připraven investovat do stavby přibližně 15 miliónů korun.

Pro nadcházející turistickou sezónu připravil hrad Kámen pro návštěvníky opět bohatý program. Hned o nastávajícím víkendu 28. a 29. dubna se hrad převlékne do čarovného hávu. Slétne se sem hned několik čarodějnic, které během netradičních prohlídek konaných vždy v 11:30 a 14:30 hodin seznámí dětské návštěvníky s původem tohoto dnes už tradičního lidového zvyku.

Pozornost bude věnována i dalším obyčejům, které se vážou k magické filipojakubské noci z 30. dubna na 1. května. Rádo by váš potomek obdržel čarodějnický průkaz? Tak neváhejte a zavítejte na hrad Kámen, kde bude během prohlídky připraveno hned několik čarodějných úkolů. S ohledem na omezené kapacity je lepší si vybranou prohlídku předem telefonicky zarezervovat.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Hrad Kámen, sezona, zahájení, čarodějnice, hrad, Jana Fischerová, Čechie-Böhmerland, Kraj Vysočina, ČZ 500, motocykl, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Kámen vstoupil do další turistické sezony. Tento víkend bude v režii čarodějnic | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.