Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská Campanula zazpívá pro domácí hospic. Na koncert bude dobrovolné vstupné

Pěvecké sdružení Campanula Jihlava se sbormistrem Pavlem Jirákem zazpívá pro Domácí hospic Vysočina. Benefiční koncert se uskuteční v pátek 26. ledna od 18 hodin ve velké gotické síni jihlavské radnice. Vstupné na koncert je dobrovolné a celý výtěžek bude použit na zajištění služeb domácí hospicové péče.

Domácí hospic Vysočina poskytuje své služby nevyléčitelně nemocným lidem v závěrečné fázi jejich života a jejich blízkým, kteří se rozhodnou o nemocného doma pečovat.  Neboť kde jinde dovršit svůj život, než tam, kde člověk žil a s těmi, které má rád? Domácí hospic je tu pro to, aby toto přání mohl splnit. Zahrnuje zdravotní a sociální péči o nemocného i podporu rodiny. Naučí rodinu, jak pečovat doma, zapůjčí potřebné pomůcky, které usnadní práci a zajistí pohodlí a kvalitu života nemocnému. Podpoří v situacích, které jsou náročné a zastoupí pečující ve chvíli, kdy si potřebují odpočinout. Pomůže s vyřízením záležitostí spojených s úmrtím blízkého. Služba je poskytována nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu.

Službu domácí hospicové péče poskytuje Domácí hospic Vysočina od roku 2005 a díky třem pracovištím – Jihlava, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí – pokrývá svými službami celé území okresu Jihlava a Žďár nad Sázavou. Zájem o služby se každým rokem zvyšuje. V roce 2017 doprovodili pracovníci hospice více než 100 lidí na konci života. 

Přestože je provoz hospice z části dotován státem a také klienti se podílí na finanční úhradě za služby, musí si přibližně 40 % zdrojů hospic zajistit sám. Výtěžek z benefičního koncertu bude proto použit na zajištění těchto služeb.

Pěvecké sdružení Campanula Jihlava:

Bylo založeno v roce 1985 původně jako komorní sbor. V současnosti má v Jihlavě tři pěvecká tělesa: pěvecký sbor Campanula – velký smíšený sbor se zaměřením především na interpretaci historické i soudobé duchovní hudby, komorní sbor Campanula Minor, který od roku 1998 vystupuje příležitostně v návaznosti na dramaturgický plán velkého sboru, a dětský pěvecký sbor Zvoneček, který byl založen v roce 1992 a dnes pracuje ve třech odděleních.  

Na koncert se mohou zájemci těšit v pátek 26. ledna ve velké síni jihlavské radnice. Začátek je naplánován na 18. hodinu.

Tisková zpráva | Foto Facebook: Pěvecké sdružení Campanula Jihlava

Štítky Campanula, hospic, koncert, výtěžek, podpora, Jihlava, Kraj Vysočina, zvonek, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Campanula zazpívá pro domácí hospic. Na koncert bude dobrovolné vstupné | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.