Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hudební soutěž nabídne skupinám zajímavé výhry. Třeba nahrávání v profesionálním studiu

Na Silvestra vyprší amatérským hudebníkům možnost přihlásit se do soutěže pořádané třebíčským Městským kulturním střediskem (MKS). Mají v ní šanci získat například možnost nahrávat v profesionálním studiu. Druhý ročník soutěže Z garáže ke hvězdám vyvrcholí finálovým večerem 10. února 2018. Zájem o účast v soutěži je podle ředitelky MKS Jaromíry Hanáčkové mezi hudebními skupinami větší než v loňském roce, kdy soutěžilo šest skupin.

„Poslední zpráva byla, že je přihlášeno osm kapel. Ještě jsme ale nezkoumali, jestli skupiny splnily podmínky soutěže. Nejméně polovina členů musí být z okresu Třebíč. Vím, že jsou přihlášení nějací Brňáci, které ale asi budeme muset podle pravidel soutěže vyloučit,“ uvedla ředitelka.

MKS podle ní se soutěží začalo, aby amatérské hudebníky podpořilo a nabídlo jim možnost veřejného vystupování. „Má to i souvislost se základní uměleckou školou. V porotě máme její místoředitelku Evu Vaňkovou, která poznává někdejší žáky školy. Jde o hezkou kontinuitu se školou, kde děti začínaly, učily se na nejrůznější hudební nástroje, hlavně na kytaru, a pomalu se z nich stávají muzikanti. Myslím, že se nám podařilo založit pěknou tradici,“ řekla Hanáčková.

Hudební skupiny bude hodnotit porota a veřejnost pomocí internetového hlasování i hlasování během finálového večera. Hlavními cenami jsou honorovaná smlouva na vystoupení na třebíčských Slavnostech tří kápí v srpnu 2018, dva dny nahrávání v profesionálním studiu a 20 tisíc korun na nákup hudebních nástrojů nebo techniky. Vítězi prvního ročníku soutěže byly skupina Miracles, která uspěla u diváků, a Iron Soul, která nejvíc zaujala porotu.  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soutěž, kapely, výhry, Třebíč, studium, hudební skupina, Jaromíra Hanáčková, silvestr, Náměstí Míru 51, The Miracles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební soutěž nabídne skupinám zajímavé výhry. Třeba nahrávání v profesionálním studiu | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.