Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hudební událost roku! V Brně příští rok vystoupí legendární Bob Dylan

Americký hudebník Bob Dylan příští rok poprvé vystoupí v Brně. Jeden z nejvlivnějších umělců současnosti, držitel Pulitzerovy i Nobelovy ceny, se představí 15. dubna v hale Vodova, oznámil novinářům Petr Novák z agentury Live Nation.

Dylan už českému publiku zahrál opakovaně v Praze, poprvé v roce 1994, naposledy v červenci 2014. Jednou hrál i v Ostravě.

Za návštěvu ale podle pořadatelů stojí každý další jeho koncert. Nikdy totiž není dopředu jasné, co a v jaké úpravě Dylan zahraje. "Největších hitů" má tolik, že by zaplnily několik večerů, uvedl Novák. Vstupenky jsou v prodeji od pátku  v síti Ticketpro v cenách od 1690 do 2390 korun. V roce 2014 Dylan do pražské 02 arény přilákal 6000 lidí, všechna místa byla k sezení. Kapacita haly Vodova je o něco menší.

Dylan má za sebou více než pětapadesátiletou kariéru, napsal přes 500 písní, z nichž mnohé se dočkaly nespočtu coververzí, zpívají je lidé po celém světě. Sám prodělal několik stylových proměn, začínal jako folkový písničkář, poté se postavil do čela elektrifikované rockové kapely.

V posledních letech se Dylan věnoval například písním z repertoáru Franka Sinatry. Ke klasickým americkým melodiím sáhl také na poslední nahrávce Triplicate, která vyšla letos na jaře.

V roce 1988 se Dylan vydal na Nikdy nekončící turné (Never Ending Tour) a je na něm dodnes. Ročně to znamená kolem stovky koncertů po celém světě.

Dylan je rovněž uznávaným literátem, získal jako první rockový hudebník v historii Pulitzerovu cenu, hrál v několika filmech a na svých cestách maluje. Je také prvním písničkářem, který dostal Nobelovu cenu za literaturu. Švédská akademie ho vyznamenala za vytváření poetických novotvarů ve velké tradici amerického písničkářství.

Foto Live Nation | Zdroj ČTK

Štítky Bob Dylan, koncert, Brno, Petr Novák, Nobelova cena, Live Nation Entertainment, Praha, Frank Sinatra, Ostrava, Pulitzerova cena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební událost roku! V Brně příští rok vystoupí legendární Bob Dylan | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.