Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Betlém umístěný ve skořápce od ořechu? Nejen ten najdou lidé v Muzeu rekordů a kuriozit

Adventní čas je na Vysočině neodmyslitelně spjatý s betlémy. Bývají z různých materiálů a také různých rozměrů. Mojmír Čep dokázal, že se betlém dá vměstnat také třeba do skořápky od vlašského ořechu, která je velká pouhé čtyři cenritimetry. Takový betlém rozšířil pelhřimovské Muzem rekordů a kuriozit, konkrétně bychom ho našli v expozici Zlaté české ručičky.

„Dokázal do něj kromě Jezulátka v kolébce vměstnat i 5 dalších stojících postav. Nejvyšší z nich, svatý Josef, měří jen 25 milimetrů,“ doplňuje Josef Vaněk z Agentury Dobrý den.

 Zároveň všechny zájemce zve na fotovýstavu kuriózních betlémů. Lidé zde najdou betlémy velkých rozměrů a samozřejmě i ty úplně nejmenší. „Mnohé z nich trvale vystavujeme - například unikátní dílko paní Jarmily Brhlíkové. Ta z perníku dokázala vyrobit miniaturní betlém s figurkami Ježíška, Marie a Josefa, který se celý vejde do rozpůlené makovice,“ pokračuje Vaněk.

Muzem rekordů a kuriozit bude otevřeno také během Vánoc, provozní dobu lidé najdou ZDE

Foto Lenka Dvořáková, Agentura Dobrý den

Štítky betlém, rekordy, muzeum, Pelhřimov, Vánoce, advent, Muzeum rekordů a kuriozit, svatý Josef, Kraj Vysočina, Josef Vaněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Betlém umístěný ve skořápce od ořechu? Nejen ten najdou lidé v Muzeu rekordů a kuriozit | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.