Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řemeslníci v těchto dnech pracují na interiérech nové kavárny v jihlavském Horáckém divadle

Na stavbě prodejny vstupenek, divadelní kavárny a víceúčelové zkušebny v Horáckém divadle v Jihlavě skončily všechny bourací a hrubé stavební práce. Řemeslníci v těchto dnech začínají pracovat na interiérech, dnes řekl ředitel divadla Ondrej Remiáš. Investorem stavby s celkovým rozpočtem 12 milionů korun je Kraj Vysočina jako zřizovatel divadla. Nové prostory vznikají rekonstrukcí části budovy, která byla postavena v letech 1992 až 1995.

„Vybouraly se podlahy a stropy, osazují se nová okna v přízemí i v patře.  Dělníci teď pracují na rozvodech vody, elektřiny a vzduchotechniky,“ řekl Remiáš. Technicky náročnější bude podle něj ještě zhotovení nových litých podlah.

Probíhající práce podle ředitele nijak neohrozí novou divadelní sezonu, která začne první premiérou 9. září. Stavba se provádí v dohodnutých termínech a měla by být hotova do konce listopadu.

Pro návštěvníky představuje jedinou změnu související s opravami provizorní přestěhování předprodeje vstupenek do přízemí budovy ředitelství divadla v Komenského ulici. Předprodej zahájil provoz 21. srpna. Před vedením divadla teď stojí výběr nového nájemce divadelní kavárny. „Měl by být znám do konce října, aby měl čas se na zahájení provozu dostatečně připravit,“ dodal Remiáš.

Současnou podobu získala budova Horáckého divadla v letech 1992 až 1995.

Celkové náklady na stavbu nového divadla tehdy dosáhly 141 milionů korun.  Současná rekonstrukce se týká přízemí a prvního podlaží části budovy napravo přilehlé k pasáži divadla pod malou scénou.

V přízemí, hned při vstupu do pasáže, vznikne nová prodejna vstupenek, na ni bude navazovat nová divadelní kavárna s restauračním provozem. Obě by měly zásadním způsobem vylepšit servis pro diváky. Bývalá restaurace v prvním patře se změní na víceúčelový prostor. Bude sloužit hlavně jako zkušebna, ale vedení divadla s ním počítá i pro další aktivity související s divadlem a kulturním vzděláváním.

Autoři | Foto Facebook: Horácké divadlo

Štítky Horácké divadlo, rekonstrukce, kavárna, vstupenky, divadlo, vstupenka, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řemeslníci v těchto dnech pracují na interiérech nové kavárny v jihlavském Horáckém divadle | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.