Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácké divadlo prochází rekonstrukcí. Vylepší se zázemí a vznikne nová divadelní kavárna

Začátkem června odstartovala připravovaná rekonstrukce pravé vnitřní části moderní budovy Horáckého divadla, v níž vznikne nová prodejna vstupenek, divadelní kavárna a víceúčelová zkušebna.

V přízemí, hned při vstupu do pasáže, vznikne nová prodejna vstupenek, na ni pak bude navazovat nová divadelní kavárna s restauračním provozem, obě zásadním způsobem vylepší servis divákům. Paralelně se v 1. patře bude měnit bývalá restaurace na víceúčelový prostor se zatím pracovním názvem zkušebna, což bude jedním z jeho účelů. Nicméně půjde o multifukční sál, v němž chce divadlo nastartovat další linii aktivit, které se budou pohybovat na pomezí ucelených divadelních projektů a kulturního vzdělávání pro veřejnost od nejútlejšího věku po seniory.

S bouracími pracemi se začalo 5. června, zakázka by měla být předána do konce listopadu tohoto roku. Už v září bude vypsáno výběrové řízení na provozovatele kavárny, který by měl následně zajistit její vnitřní vybavení. Současná prodejna vstupenek bude od příští sezony, tedy od 21. srpna, umístěna provizorně do přízemních prostor budovy ředitelství divadla v Komenského 22. Další přímá omezení pro diváky rekonstrukce nepřináší.

Současnou podobu získala budova v letech 1992 – 1995, celkové náklady na stavbu nového Horáckého divadla dosáhly tehdy 141 milionů korun. Současná rekonstrukce se týká přízemí a prvního podlaží části budovy napravo přilehlé k pasáži divadla (pod Malou scénou).

Investorem stavby s celkovým rozpočtem 12 milionů korun je Kraj Vysočina, realizátorem pak firma Stavointeriér, s. r. o, Havlíčkův Brod.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky HDJ, divadlo, rekonstrukce, kavárna, Malá scéna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo prochází rekonstrukcí. Vylepší se zázemí a vznikne nová divadelní kavárna | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.