Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Devatenáctý ročník festivalu dokumentárních filmů startuje dnes ve 20 hodin v DKO

Filmový portrét českého fotografa Josefa Koudelky dnes v Jihlavě zahájí 19. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů. Celá přehlídka potrvá do 1. listopadu.

V průběhu festivalu diváci mohou zhlédnout přes 250 filmů, řadu z nich ve světové premiéře. Součástí budou debaty s tvůrci, režisérské kursy či otevřené diskuse s kontroverzními hosty Inspiračního fóra.

Během dnešního slavnostního zahájení, které se tradičně odehraje v režii Divadla Vosto5, převezme arménský režisér Artavazd Pelešjan Cenu za přínos světové kinematografii. Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery vyhlásí vítěze letošního ročníku Ceny Respektu a dokumentaristka Helena Třeštíková pokřtí svoji knihu o časosběrné metodě natáčení.

Letošní festivalový ročník přináší řadu novinek. Návštěvníkům nabídne nový kinosál, kvalitnější projekce, festivalovou dopravu zdarma i expanzi do okolí Jihlavy.

Projekce se kromě Dělnického domu uskuteční ve dvou sálech Domu kultury odborů, v kině Dukla, divadle DIOD, na malé scéně Horáckého divadla a v Oblastní galerii Vysočiny na Masarykově náměstí.

Foto: www.dokument-festival.cz

Zdroj ČTK

Štítky festival, dokumentární film, divadlo, Josef Koudelka, Jihlava, Erik Tabery, Helena Třeštíková, Respekt, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctý ročník festivalu dokumentárních filmů startuje dnes ve  20 hodin v DKO | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.