Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácké divadlo chystá sedmou premiéru. Komedii Vrátila se jednou v noci uvede v sobotu

Komedie současného argentinského autora Eduarda Rovnera Vrátila se jednou v noci bude sedmou premiérou Horáckého divadla v Jihlavě v současné sezoně. Diváci ji v režii Pavla Šimáka uvidí v sobotu 18. března. V hlavních rolích pedikéra Manuela a jeho zesnulé matky Fanny se představí Lukáš Matěj a Anna Bazgerová.

Hra vypráví příběh pedikéra a příležitostného hudebníka Manuela, který pravidelně chodí ke hrobu své zesnulé matky a podává jí hlášení o svém životě. Vypráví to, co by matka zřejmě chtěla slyšet, a nikoli své skutečné zážitky. Bláznivá duchařská komedie začíná ve chvíli, kdy u hrobu své matky oznámí, že se bude ženit, a dávno zesnulá Fanny se rozhodne, že nevěstu omrkne a z onoho světa se vrátí do synova života. „Je to o mamince, která si nedá pokoj tak moc, až i vstane z hrobu,“ řekl s nadsázkou Šimák.

Tvůrci inscenace vycházeli z překladu Ivory Rodrigueze. Autorkou scény je hostující Alžběta Hanzlová, kostýmy navrhla rovněž hostující Blanka Tesařová. K hudební a pohybové spolupráci režisér přizval hostujícího skladatele a dirigenta Karla Albrechta a Tomáše Rychetského.

„Kromě toho, že je to zábavná černá duchařská komedie, nás na hře zajímá i přesah, s nímž Rovner hru napsal, aby se vyrovnal se svým osobním vztahem k matce,“ uvedla dramaturgyně Barbora Jandová. Komedii už uvedla řada českých divadel. „Divadla ji nasazují v momentě, kdy mají ideální představitele hlavních rolí. My jsme ji našli v Anně Bazgerové,“ uvedla Jandová.

Premiéra začne na velké scéně Horáckého divadla v sobotu 18. března v 19:00.

Autoři | Foto Facebook: Horácké divadlo

Štítky divadlo, premiéra, Jihlava, Karel Albrecht, hlavní role

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo chystá sedmou premiéru. Komedii Vrátila se jednou v noci uvede v sobotu | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.