Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kdy se rozsvítí vánoční strom i ve vašem městě? Většinou to bude první adventní neděli

Začátek adventu tradičně provází i rozsvěcování vánočních stromů, které zdobí většinu náměstí nejen velkých měst. Rozsvícení vánočního stromu zároveň na mnoha místech odstartuje všemožné jarmarky a trhy. Ve většině měst se tak stane první adventní neděli.

Na jihlavském náměstí bude svítit ozdobený vánoční strom od neděle 27. listopadu, kdy se rozzáří i výzdoba po městě. Slavnostní rozsvícení připadne na 16:45 a provázet jej bude doprovodný program v podobě koncertu Janka Ledeckého. Akce se zúčastní i jihlavský primátor. Město do předvánočních oslav investovalo jeden milion korun.

V nedělních 16 hodin a 45 minut rozsvítí vánoční strom ve Žďáře nad Sázavou. Již od čtyř hodin bude náměstím znít vystoupení pěveckého sboru FONS a děti dostanou balónky, které pak s přáním pro Ježíška vypustí. Lidé se mohou těšit i na teplý čaj přímo z polní kuchyně.

Vánoční strom mají také v Novém Městě na Moravě. Tady jej slavnostně rozsvítí už v sobotu 26. listopadu. Na Vratislavově náměstí promluví starosta a zástupci církví, kteří pak v 16:30 strom společně rozsvítí. Chybět nebudou koledy ani občerstvení.

Pelhřimovský vánoční strom bude slavnostně rozsvícen první adventní neděli v 17 hodin. I tady se lidé mohou těšit na doprovodný program, o který se postará pěvecký sbor ZUŠ.

Advent v Havlíčkově Brodě zahájí rozsvícením stromu také v neděli v 17:00, o hodinu dříve však začnou vystoupení pěveckého sboru Limbora a harmonikářek ze ZUŠ. Zároveň se rozsvítí i výzdoba po městě a přiblíží se vánoční trhy, které potrvají od 9. do 23. prosince.

Vánoční strom se rozzáří i na náměstí ve Velkém Meziříčí. Stane se tak v nedělních 16 hodin a 45 minut. Velkomeziříčská akce nese název Adventní světýlka, takže lidé nesmí doma zapomenout všemožné prskavky a svíčky, které doplní sváteční atmosféru. V rámci doprovodného programu vystoupí skupina Pavana.

Třebíčský vánoční strom bude stát před baseballovým stadionem Na Hvězdě. Rozsvícen bude v něděli 6. prosince úderem osmnácté hodiny. Lidé mají možnost si jej ozdobit podle svých představ. Chybět nebude punč ani svařák a vystoupí hned tři pěvecké sbory - Notička, Osmina a Resonance.

Štítky vánoční stromek, advent, pěvecký sbor, Janek Ledecký, Ježíšek, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdy se rozsvítí vánoční strom i ve vašem městě? Většinou to bude první adventní neděli | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.