Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavské Horácké divadlo připravuje interaktivní vánoční hru pro děti Cesta k Betlému

Horácké divadlo v Jihlavě připravuje premiéru vánoční hry Cesta k betlému. Interaktivní hříčku pro nejmenší děti, kterou napsaly režisérka Kateřina Dušková a dramaturgyně Barbora Jandová, uvede v předvečer adventu 26. listopadu na malé scéně. Hra je inspirovaná hudbou České mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

„Přály jsme si, aby se Horácké divadlo v období hektických příprav, nákupů a předvánočního shonu stalo místem zastavení, odpočinku a sdílení té pravé podstaty Vánoc - totiž radosti ze společného setkání a vzájemné blízkosti,“ uvedla Jandová. Cesta do Betléma za právě narozeným Ježíškem je podle Duškové v představení pojata jako cesta za nadějí a světlem. „Je také cestou k sobě samým, kdy dary přestáváme očekávat, ale začínáme dávat,“ řekla Dušková.

Autorem výtvarného návrhu a výtvarníkem inscenace je loutkář, řezbář a scénograf Michal Hejmovský. V představení hrají a zpívají nejmladší členové hereckého souboru Šárka Býčková a Ján Burda. Anděla bude hrát Daniel Ondráček, postavu Dědečka ztvární Milan Šindelář.

Podle autorek je v představení nejcennější přímá komunikace s dětmi, jejich zapojení do hry, jejich vlastní „cesta do Betléma“.

Vánoční hříčka Cesta k Betlému je vhodná pro děti od tří let. Horácké divadlo ji bude uvádět po celý advent a vánoční prázdniny.

Autoři | Foto www.hdj.cz

Štítky divadlo, Betlém, představení, advent, Jakub Jan Ryba, Jihlava, Vánoce, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Horácké divadlo připravuje interaktivní vánoční hru pro děti Cesta k Betlému | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.