Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Horácké divadlo v Jihlavě chystá pro diváky v rámci Noci divadel Divadelní degustaci

Horácké divadlo se k letošnímu ročníku Noci divadel připojí v sobotu 19. listopadu projektem Divadelní degustace. Během večera je čeká netradiční prohlídka se zapojením všech smyslů. Budou ji řídit herci Horáckého divadla pod taktovkou nového uměleckého vedoucího Pavla Šimáka. Horácké divadlo se do Noci divadel zapojuje už počtvrté. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Návštěvníci Divadelní degustace si toho budou moci hodně vyzkoušet a pocítit divadlo všemi smysly. „Zapojíme nejen chuť, ale všechny smysly - zrak, sluch, hmat i čich,“ slibuje mluvčí. Hosty podle ní čeká například ochutnávka kávy od Maryši či buřtů komisaře Ledviny, zážitek Othellova škrtícího stisku nebo hučení Ondinina jezera. „Nabídneme také akustický divadelní kvíz a další akce, které vyvrcholí ve jménu motta letošní sezony ‚Pohledy odjinud‘ netradičním pohledem z jeviště do hlediště,“ dodala Kvíčalová.

V uplynulých třech letech měli jihlavští diváci v rámci Noci divadel možnost sami ovlivnit konec představení hry Marie Stuartovna a zažili netradiční prohlídku divadla s rozmanitými divadelními výstupy a soutěží.

„Loni jsme usadili diváky přímo na točnu velké scény a roztočili pomyslný kolotoč dějin, abychom reflektovali 75. výročí založení Horáckého divadla,“ uvedla mluvčí.

Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. V České republice se konal první ročník Noci divadel 16. listopadu 2013. Zúčastnilo se ho 80 amatérských i profesionálních divadel a souborů z 25 českých a moravských měst. Do divadel přišlo přes 40 tisíc diváků.

Loňský ročník s návštěvností kolem 50 tisíc diváků a se 130 zapojenými soubory a divadly z 36 českých a moravských měst potvrdil tuto akci jako jeden z největších divadelních svátků u nás i v Evropě.

 

Autoři | Foto Horácké divadlo Jihlava

Štítky divadlo, degustace, Jihlava, Marie Stuartovna, Evropa, projekt, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo v Jihlavě chystá pro diváky v rámci Noci divadel Divadelní degustaci | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.