Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pelhřimov ochutná rekordní nápis ze štrúdlu

Přijďte ochutnat ! Rozkrajovat se bude půlmetráková číslice XXL vyjadřující pětadvacet let trvání festivalů "Pelhřimov - město rekordů". Celkem 420 jablek budou muset výrobci vykrájet a jednotlivé římské číslice budou mít na téměř čtyřmetrovém tácu výšku 190 cm! Snídaně s Adélkou bude slavnostně nakrojena v sobotu 13. června v 10 hodin v rámci hlavní scény tradičního festivalu rekordů a kuriozit.

Ostatně obří cukrářské výrobky patří k Pelhřimovu tradičně - před pěti lety se 20. výročí pelhřimovských rekordů slavilo dortem s největším počtem pater!
V době nakrojení rekordního štrúdlového nápisu už bude na pelhřimovském náměstí vystavena i největší sekera v České republice z Muzea řemesel Konice (610 kg, 6 m na délku, výška kovové části sekery je 2,01 m!), největší rámová pila (4,74 m) nebo také největší jízdní kolo dlouhé 4,5 m a vysoké dva metry!
 

Festival PELHŘIMOV - MĚSTO REKORDŮ slaví čtvrtstoletí

Největší akce svého druhu v Evropě se bude konat v pátek 12.6. a v sobotu 13.6. už po pětadvacáté! Agentura Dobrý den zve každoročně desítky rekordmanů, kteří jsou špičkami ve svých oborech. V minulosti padlo na pelhřimovském náměstí přes tisíc rekordů. A letos ?

5 pódií - 2 galavečery od 19.00 - desítky rekordů a vstup zdarma :

START v pátek v 15.00 ala televizní Zázraky přírody : Auto vyzdvižené jeřábem do výšky, avšak visící na dvou výtiscích České knihy rekordů (pouze díky tření mezi stránkami knih) - soutěž týmů moderuje Vladimír Kořen + FUNZORBING Aréna (fotbal v obřích koulích).

Galavečer kuriozit (12.6.) : ABBA STARS revival + koncertní show úžasného seskupení rekordního počtu hráčů na UKULELE - silák-legenda Železný Zekon - pivo hlavou dolů, rekordman Večerníček - fakírské kousky na rekord - mistr světa ve footbagu Honza Weber - kejklíř Pupa ...

Sobota :
Masarykovo náměstí (9.00 - 18.00) : Snídaně s Adélkou (největší nápis XXV. ze štrúdlu), Vrhání nožů a hřebů - Nejvíc Večerníčkovských postav - Dřevorubec od hradu Sovinec: 20 sov a 20 čápů vyřezaných na čas řetězovou pilou -  Nejvíc lidí v tašce uháčkované babkou z Babovřesk - rozbíjení kamenů holou rukou - vytrvalostní lukostřelba - šestimetrová sekera - babka z Babovřesk a 10 km uháčkovaného řetízku - kuriózní kola - obří puzzle : Slovanská epopej Alfonse Muchy ...

Folková aréna (13.30 - 18.00) zahrada u expozice Zlaté české ručičky) :
folková skupina SEM TAM, 4zdi a Apple Band + mobilní Trampské muzeum (potlachy, cancáky, zvadla, fotky, zpěvníky a další relikvie)

Scéna dechových hudeb (13.00 - 18.00) - Městské sady :
Veselá sedma Jana Sedlaříka, Horané z Rokytnice, Taneční klub, králičí dostihy (už od 9.00) a poblíž FUNZORBING Aréna (fotbal v obřích koulích)

ROCKaréna (13.30 - 18.00) - před KD Máj
- kapely : 365, HAK MAK ...

pro děti Aréna Muzea rekordů a kuriozit (pod Dolní bránou) - 10.00 - 18.00
- přijďte se vyfotit s Večerníčkem a jeho hrdiny + soutěže, hry, rekordíky, kejklíř Pupa

Vyhlídkové fotolety vrtulníkem pro Vás (10.00 - 18.00)
- podrobnosti na webu www.dobrýden.cz + ve festivalovém info stánku na náměstí.

Galavečer REKORDMAN ROKU (od 19.00 - Masarykovo náměstí)
- Vláďa Hron (zpěvák a rekordman v imitování hvězd popmusic) - Alena Smolíková (Dog dancing - psí show) - Denisa Kudláčková (Pole dance show - tanec na tyči) - Bob Divílek (70letý muž v krabici) 

Ohňostroj :
lampiónový průvod (seřadiště : Masarykovo náměstí, odchod ve 22:15 po skončení Galavečera) + parádní ohňostroj u rybníka Stráž.

Napsal: Míra Marek, Agentura Dobrý den

Štítky zábava, dort, rekordy, Pelhřimov, rekord, nápis, festival, sekera, jablečný závin, Muzeum rekordů a kuriozit, Česko, Alfons Mucha, Železný Zekon, Vladimír Kořen, ABBA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimov ochutná rekordní nápis ze štrúdlu | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.