Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácké divadlo chystá druhou letošní premiéru, v polovině října uvede muzikál Adéla ještě nevečeřela

Druhou letošní premiérou Horáckého divadla v Jihlavě bude původní český muzikál Adéla ještě nevečeřela. V dramaturgii Kateřiny Jonášové hru připravuje režisér Pavel Šimák. Na velké scéně Horáckého divadla se premiéra uskuteční 15. října v 19 hodin.

Postavu slavného amerického detektiva Nicka Cartera svěřil Richardu Vokůrkovi, jemuž bude v roli komisaře Josefa Ledviny sekundovat Petr Soumar.

Inscenace vychází ze známé filmové parodie tvůrčího tandemu Jiří Brdečka a Oldřich Lipský. Na divadelní prkna ji převedl Radek Balaš, který je zároveň i autorem písňových textů. Hudbu složil Ondřej Brousek. Poprvé muzikál inscenovalo Slovácké divadlo v Uherském Hradišti v září 2008. Pražská adaptace v Divadle Broadway měla premiéru o měsíc později.

„Chtěli jsme se vyhnout mechanickému kopírování notoricky známého díla a vytvořili jsme svůj svět s vlastní vizuální a výkladovou poetikou,“ řekl Šimák. Jihlavská inscenace se odehrává na přelomu 19. a 20. století, zahrnuje i místní reálie. Na vzniku představení se podílela řada hostujících osobností. Autorem scény je Peter Janků, kostýmy vytvořila Kristina Matre Křížová, choreografkou je Adéla Stodolová. Stepařská čísla s herci nacvičil Denny Ratajský.

Podle Šimáka by měl muzikál Adéla ještě nevečeřela naplnit všechna divácká očekávání. Spolu s barvitou scénou nabídne celosouborové choreografie a sbory, stepařská čísla, zvládnutá sóla, ale i prostor k zamyšlení. 

Foto Horácké divadlo Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky divadlo, premiéra, muzikál, Adéla ještě nevečeřela, Jihlava, Nick Carter, Oldřich Lipský, Jiří Brdečka, Radek Balaš, Ondřej Brousek, Slovácké divadlo, Divadlo Broadway

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo chystá druhou letošní premiéru, v polovině října uvede muzikál Adéla ještě nevečeřela | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.