Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DIOD zahájil již šestou sezonu. Nabízí kurzy akrobacie na šálách nebo třeba předplatné

Již po šesté zahajuje svou sezonu jihlavské Divadlo otevřených dveří (DIOD). A program má skutečně nabitý, zdaleka nepůjde jen o divadelní představení. Hned v říjnu v divadle přivítají oblíbené Divadlo Sklep, chybět nebudou pravidelná cvičení maminek na mateřské, takzvaný strollering. Ode dneška také startují akrobatické kurzy na šálách.

Co se divadel týče, tak třeba už ve středu 7. září do Jihlavy přijede Matouš Ruml a Adrian Jastraban, kteří se představí v hlavních rolích hořké komedie Detektor lži. S touto hrou o škodlivosti pravdy přijede pražský Divadelní spolek Kašpar. Stálicí v DIODu je soubor De Facto Mimo, ani ten samozřejmě v této sezoně nebude chybět. DIOD myslí také na ty nejmenší, několik divadelních představení bude určeno dětem z mateřských a základních škol.

DIOD dává velký prostor pohybu, třeba 14. října své umění předvedou tanečníci ze Spitfire Company. Akrobacii na šálách se mohou naučit již ode dneška děti od 7 do 15 let, pravidelné kurzy pro dospělé startují 14. září. Kurz je určen jak úplným začátečníkům, tak zkušeným „cirkusákům“. 21. září návštěvníci DIODu  zhlédnou tělesné představení inspirované tradičními indickými legendami a mýty, fenomenální Nimmy Raphel se ukáže v jedinečné sérii o podstatě světa. Od 20. září se po delší pauze do DIODu vrací i strollering, což je pravidelné cvičení maminek na mateřské dovolené.

Zaběhlou akcí je třeba Noc sokoloven nebo Noc architektury. Ani tento rok návštěvníci Divadla otevřených dveří nepřijdou o populární festival dokumentárních filmů. Jihlavský DIOD se bude podílet i na letošním jubilejním 20. ročníku tohoto významného festivalu.  

Bára Hrzánová a Jana Boušková v Šunen Romale 

K dalším pravidelným akcím v DIODu patří bezesporu také bleší trh, letos na něj mohou lidé zavítat již tuto sobotu 10. září.

DIOD ve své šesté sezoně přinese i několik nových projektů. Jedním z nich budou Rozpravy, ty budou zaměřeny na současnou romskou kulturu.

DIOD nabízí také předplatné, stejně jako v minulé sezoně. Pro předplatitele je nachystáno velké množství pestré zábavy. Za všechny lze jmenovat třeba jmenovat vystoupení Báry Hrzánové a Jany Bouškové. Jde o hru Šunen Romale, kde zazní romské pohádky pro dospělé, romské písně a anekdoty. Dále se předplatitelé mohou těšit na Čechovovu hru Strýček Váňa, s níž přijede brněnské HaDivadlo. Určitě atraktivní bude únorové vystoupení jihlavské rodačky a akrobatky Elišky Brtnické, která se všem předplatitelům ukáže ve FeRPLAY.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky divadlo, šála, dioda, Divadlo Sklep, divadelní představení, akrobacie, Matouš Ruml, Adrian Jastraban, Barbora Hrzánová, Jana Boušková, Divadelní spolek Kašpar, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DIOD zahájil již šestou sezonu. Nabízí kurzy akrobacie na šálách nebo třeba předplatné | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.