Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dneškem odstartoval ve Světlé nad Sázavou Sázavafest. Potrvá až do soboty

V zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou dnes odpoledne začal multižánrový festival Sázavafest. Jeho 16. ročník nabídne hudbu, divadlo i literaturu. Akci předznamenal středeční koncert, na němž vystoupili Kamil Střihavka a Lucie Bílá.

Sázavafest do 6. srpna přivítá tuzemské hvězdy i zahraniční hosty. Společné vystoupení se slovenskými No Name chystá například kapela Chinaski, českou premiéru si odbude sólový projekt M.I.N.E. Markuse Meyna, frontmana známé skupiny Camouflage. „Program doplní členové Hudebního divadla Karlín se starším projektem 10 let nad vodou, který přinese vystoupení zpěváků s živým orchestrem a ukázkami z muzikálů Aida, Carmen, Producenti, Addams Family, Jesus Christ Superstar a dalších uvedených od znovuotevření zrekonstruované budovy divadla zničené povodněmi v roce 2002,“ uvedl dramaturg festivalu Pavel Kloupar.

Program zahrnuje také projekt dvojice Skye Edwardsové a Rosse Godfreye, zakládajících členů oblíbené skupiny Morcheeba. Skye a její nezaměnitelný sametový hlas se podle pořadatelů spojil se zvukem psychedelické kytary Godfreye v dokonalou kombinaci. Na Sázavafestu také v rámci svého letního turné vystoupí novozélandský zpěvák Gragam Candy s německou kapelou Silbermond.

V prostorách zámeckého lesoparku se na třech pódiích dále představí například bubeník a zpěvák Michal Šindelář, který oslaví 20 let na hudební scéně. Po loňském úspěchu se na festival vrátí písničkář Pavel Callta. Chybět letos nebudou ani Monkey Business.

Dalšími zahraničními kapelami budou němečtí Final Stair, rakouští Kitty in a Casket a americká zpěvačka Meg Pfeifferová, která předvede směs amerického popu, country a blues.

Spisovatel Michal Viewegh, který na Sázavafestu vystupuje pravidelně, letos přečte ukázku z připravovaného románu Dva muži ve člunu, který vyjde na podzim. „Jeho hrdiny jsou profesionální gigolo a druhý, nájemný vrah, kteří pracují i na dovolené, takže mají melouch po cestě na vodu,“ prozradil.

Číst ze své nové knihy bude i bavič Lukáš Pavlásek, který po úspěchu publikace Z deníku ajťáka představí pokračování Ajťáci vrací úder.

Loni Sázavafest podle pořadatelů za tři dny navštívilo celkem 35 tisíc diváků.

Autoři | Foto www.news4all.cz

Štítky Sázavafest, festival, hudební skupina, Sázava, Lucie Bílá, Kamil Střihavka, projekt, divadlo, Světlá nad Sázavou, koncert, Camouflage, No Name

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dneškem odstartoval ve Světlé nad Sázavou Sázavafest. Potrvá až do soboty | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.