Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hudební festival Václava Hudečka se uskuteční v Moravských Budějovicích už podeváté

Letošní devátý ročník mezinárodního hudebního festivalu Václav Hudeček a jeho hosté nabídne návštěvníkům čtyři koncerty. Tři se uskuteční v Moravských Budějovicích. Zahajovací koncert se odehraje v pátek 19. srpna tradičně na barokním zámku Riegersburg v Dolních Rakousích. Společně s houslovým virtuosem Hudečkem na něm vystoupí soubor Barocco sempre giovane. ČTK to sdělila Kamila Havlíčková z moravskobudějovické radnice.

Koncert s názvem Velikáni evropské hudby na zámku Riegersburg představí ukázky z děl Antonia Vivaldiho, Wolfganga Amadea Mozarta, Johanna Sebastiana Bacha a dalších hudebních velikánů. Zpěváci Anda-Louise Bogza a Marián Vojtko vystoupí za doprovodu festivalového orchestru s dirigentem Jiřím Kubátem na hlavním sobotním koncertu na zámeckém nádvoří. 

Jeden z předních současných světových varhaníků Pavel Svoboda se představí v neděli v kostele sv. Jiljí na koncertě s názvem Odpolední setkání s královským nástrojem. Svoboda vystoupí společně s Hudečkem a souborem Barocco sempre giovane. Posluchači uslyší varhanní díla světových autorů. Festivalový program zakončí v neděli večer na zámeckém nádvoří skupina Čechomor. Zájemci najdou program na webu.

Moravskobudějovická přehlídka je vedle mezinárodního festivalu Petra Dvorského v nedalekých Jaroměřicích nad Rokytnou dalším hudebním festivalem na Vysočině, jehož patronem je špičková umělecká osobnost. Náklady na festival dosahují každoročně přibližně 1,5 milionu korun. Město na něj přispívá z rozpočtu, drtivou většinu hradí sponzoři.

Autoři | Foto www.budejckadrbna.cz

Štítky Václav Hudeček, hudební festival, koncert, Moravské Budějovice, Riegersburg Castle, Dolní Rakousy, Pavel Svoboda, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Anda-Louise Bogza, Marian Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival Václava Hudečka se uskuteční v Moravských Budějovicích už podeváté | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.